Hlavní navigace

Zahrajte si v prohlížeči strategii Dune 2. Takhle vypadala revoluční strategie

31. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kde si nejlépe zahrajete staré hry? Vzpomenout můžeme na mnohé emulátory. Populární pecky z dob DOSu za pomoci různých parametrů zprovozníte v DOSBoxu. Projekt Good Old Games rovněž ustavičně zajišťuje kompatibilitu starých her s nejnovějšími Windows. Specificky s Windows 8 již kompatibilitu hlásí 90 % titulů v jeho katalogu. Protože tyto hry z dnešního pohledu pro hardware v počítači nepředstavují naprosto žádnou výzvu, není vůbec žádný problém, aby se postupně stěhovaly do prohlížeče.

Tip: Zahrajte si jako zamlada. Hry od Atari ožívají v prohlížeči díky HTML5

Přinejmenším tento typ her se v prostředí internetových browserů usazuje docela dobře a stále více her lze hrát online. Stačí tedy připojení k internetu a moderní prohlížeč. Jestliže vám Dune 2 vůbec nic neříká, nejspíš můžete jít dál. Těžko si lze představit, že by strategie, jež v roce 1992 vyšla pro MS-DOS, mohla dneska někoho zaujmout. Problém budete mít ponejvíce se zpracováním, které vás z principu nenadchne tak jako před lety. Ani ovládání nelze v dnešní době považovat zrovna za přístupné.

 

Pokud jste se s hrou nesetkali, máte nicméně možnost, jak si doplnit základní herní vzdělání. Verze pro prohlížeče spoléhá především na HTML5. Vychází z odnože OpenDune s otevřeným zdrojovým kódem. Hrát můžete za tři různé rasy. Přinejmenším si zapamatujte, že právě tento titul zavedl v žánru spoustu inovativních věcí, které se později staly standardem. Jestli vás Dune 2 zajímá, přejděte na adresu play-dune.com. Za zprovoznění staré pecky děkujte vývojáři, jenž se jmenuje Aleksander Guryanov.

MMF24

Dune 2 v prohlížeči

Zdroj: The Verge