Hlavní navigace

Zahrejte si legendárního Hada ve videích na YouTube

26. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na populárním video portálu se objevila skrytá funkce (easter egg), díky které se můžete v nudných pasážích zabavit jednoduchou hříčkou Had (Snake). Upozornil na to uvědomělý čtenář magazínu The Next Web. Google ani YouTube na funkci nikdy neupozornili, takže není známo, jak dlouho se tam nachází. Ale protože funguje funguje jen v nové verzi přehrávače (zdaleka ne všechny už na ni běží), může tam být zhruba dva měsíce. A jak vůbec hrát?

Opravdu potřebujete video v novém přehrávači (jako na obrázku) a nesmí se v něm nacházet reklamní banner. Klip musí být přímo na stránkách YouTube, vložená (embed) videa na jiných webech toto neumožňují. Při přehrávání nebo pauze podržte na dvě vteřiny šipku doleva a pak se na scéně objeví známý had. Nehraje se na body, prostě jen sbíráte bílé puntíky (na bílém pozadí je to obzvlášť hardcore) a když se nabouráte, hra rychle skončí. A na pozadí stále běží video.

Podle chytrých zdrojů na Wikipedii vznikl Had někdy v 70. letech, ale největší slávy se hře doznalo až s telefony Nokia (první zřejmě modely 5110 a 6110).

Zdroj: The Next Web