Hlavní navigace

Zajímavost: jak vypadá testování notebooků v továrně? Nudně (video)

30. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Napadlo vás někdy, jaké to je pracovat v továrně na notebooky na produkční lince? Uživatel známého serveru Reddit na takovou otázku našel odpověď rovnou ve formě videa. Jeho nový notebook od HP totiž kromě tovární instalace systému, softwaru a ovladačů obsahoval jeden zapomenutý poklad: video, které bylo zřejmě vytvořeno při testování webkamery v továrně Quanta Computer, což je výrobce, u kterého si HP (ale i další značky) objednávají výrobu některých řad svých notebooků.

Video ukazuje trochu komickou situaci: na páse před kamerou pomalu popojíždí běžící notebooky, na kterých pracovníci sedící v řadě testují funkčnost komponent. Co se stane, pokud některý z nich nestihne udělat co potřebuje, nevíme, ale rozhodně na to nemají mnoho času. Za polovinou videa můžete vidět nějaké efekty přidané ovládacím softwarem webkamery, což potvrzuje hypotézu o tom, že šlo právě o její test. Podobná testovací videa se po skončení testů mažou, v tomto případě na to prostě někdo zapomněl.

 

Pohled na testovací linku asi v nikom nevyvolá touhu nechat se tam zaměstnat, ale někdo to dělat musí. My jen doufáme, že pracovník, jehož tvář je na kameře zachycena a který nejspíše bude zodpovědný i za tento únik, nebude nijak přehnaně potrestán.

Zdroj: Reddit (skrze TechCrunch)

Byl pro vás článek přínosný?