Hlavní navigace

Zakladatel 4chanu jde pracovat do Googlu. Zřejmě bude vylepšovat G+

Sdílet

Zdroj: Redakce

Diskuzní fórum 4chan.org zaměřené na sdílení obrázků a příspěvků týkající se japonské kultury (manga, anime…) odstartovalo 1. října 2003. Stál za ním člověk, který si říkal moot. Po pěti letech vypátral list The Wall Street Journal, že mootem je jistý Christopher Poole, kterému bylo v době spuštění jen 15 let.

4chan loni koupil zakladatel 2channelu
4chan loni koupil zakladatel 2channelu

To už 4chan nebyl diskuzním místem jen pro anime, ale stal se líhní různých memů, vtípků a porna. Díky hodně liberálním pravidlům mohl na 4chanu přispívat každý bez registrace. Fórum se stalo útočištěm pro Anonymous i místem, kam lidé bezpečně ukládali uniklé lehtivé fotky celebrit (aféra Fappening). Historie 4chanu je zkrátka hodně divoká.

 

Poole už v něm vliv nemá. Loni síť za neznámých podmínek prodal Hirojukimu Nišimurovi, zakladateli 2channelu, což je web, kterým se 4chan inspiroval. Nudit se ale nebude. Na svém blogu prozradil, že jde pracovat do Googlu, kde chce zúročit roky praxe při budování online komunit. Zprávu potvrdil i Bradley Horowitz, který má v Googlu na starosti všechny sociální služby. Je tedy pravděpodobné, že Poole pomůže udávat směr Googlu+, tedy především jeho komunitám a sbírkám, na které se síť začala primárně soustřeďovat.

Zdroj: Variety, CHW