Hlavní navigace

Zaklínač dostal záplatu 1.3

31. 5. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

The Witcher (v češtině Zaklínač) je hra, která na ExtraHardware přivedla nemálo čtenářů, a tak je jednou z mála, u které zmiňujeme zajímavé změny. Koneckonců se v plných detailech jedná o jednu z nejnáročnějších her pro současný PC hardware.

Nepřehlédněte: Zaklínač (The Witcher) vs. hardware – návod/tweakguide

Patch 1.3 má 322,8 MB (stahujte zde) a přináší toho opravdu hodně (následuje citace z oficiálních stránek):

Novinky a opravy
Module edition aktualizuje Zaklínače na verzi 1.3 a přidá funkčnost a spuštění uživatelsky upravitelného modulu. Připojí i ukázkový modul, který přidává několik hodin hraní a lze jej upravit v editoru modulů. V nabídce pro tvorbu nové hry nyní přibyly dvě nové možnosti: zahájit regulérní hru, nebo začít nové dobrodružství (nový modul).
Pozor! Module edition hry Zaklínač 1.3 je pouze částečně kompatibilní s uloženými pozicemi z předchozích verzí (1.0, 1.1a, 1.2). Starší pozice sice lze načíst, ale při hraní může dojít k různým nečekaným problémům. Proto po instalaci module edition doporučujeme začít hrát znovu od začátku.

Opravené chyby ve hře a v textech:
- Byly odstraněny různé problémy v anglické, francouzské, italské, německé a španělské lokalizované verzi.
- Byly opraveny bojové schopnosti 'Patinado' a 'Sinister', kde se za jistých okolností neuplatňoval správný modifikátor.
- Bylo předabováno intro a outro české verze hry.

Opravené programové chyby:
- Bylo opraveno několik náhodných pádů hry v prologu a v 1., 2. a 3. kapitole.
- Bylo opraveno selhání hry ve 4. kapitole, pokud jste z hospody běželi kolem východu směrem k jezeru.
- Bylo opraveno selhání hry při použití Alt+Tab, zvláště když se načítala některá herní lokace.
- Byla opravena kamera při dialozích, která občas nesprávně zabírala vstávající postavy.
- Byla opravena chyba, kdy pokud jste hru pozastavili při otvírání panelu, při jeho zavírání zmizel text „Hra pozastavena“.
- Byla opravena chyba, kdy Geralt přestal útočit, pokud jste delší dobu drželi klávesu pro blokování a pak rychle zaútočili.
- Byly opraveny různé problémy s ovládáním pohybu myší a s hledáním cesty.
- Byla opravena chyba, kdy se očarování zbraní správně neaktualizovalo, pokud jste prohodili jejich pozice nebo je odložili přes inventář.
- Byla opravena chyba, kdy Geralt nenapadl nepohyblivé nepřátele nebo se z určité vzdálenosti nemohl přiblížit k objektům.
- Byl opraven problém, kdy se během některých animovaných scén a při pěstním souboji zablokovalo prostřední tlačítko myši.
- Byly opraveny občasné problémy s odložením zbraně do pochvy pomocí Alt+Tab.
- Byl opraven problém, kdy se meditace přerušila, pokud na Geralta při jejím zahájení někdo zaútočil.

CS24

Známé problémy
1) Zaklínač může při spuštění na 32-bitových Windows Vista zcela vyčerpat virtuální adresový prostor. Microsoft vydal opravu, která se tímto problémem zabývá. Pokud hru hrajete na 32-bitových Windows Vista, stáhněte si prosím opravu z této internetové stránky: http://support.microsoft.com/kb/940105
2) V současné době hra nepodporuje tyto grafické karty: S3 Colt, S3 S27, S3 S8, karty řady Intel GMA 950. Audio: Hercules Muse 5.1 (C-Media Audio).
3) Tyto procesory nejsou pro hru dost rychlé: AMD řady Duron, AMD Athlon XP 2400+ až 3200+, AMD Sempron 2400+ až 2800+, INTEL řady Celeron.
4) Některé z výše popsaných chyb nastanou pouze, když hra je spuštěna znova po pádu hry. V tom případě je potřeba restartovat počítač.
5) Zaklínač podporuje pouze Creative EAX 4.0. Pokud vaše zvuková karta používá jinou verzi EAX, vyberte v nastaveních volbu "Okolní efekty".
6) Digitální distribuce hry Zaklínač ve verzi 1.3 nepodporuje systém Windows Vista 64-bit.

„Editor dobrodružství“ D'jinni stáhnete odsud.

Autor článku