Hlavní navigace

Zalman inovuje all-in-one vodníky, představil nový Reserator 3 Max

21. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V posledních letech se na poli all-in-one vodních chlazení neudálo téměř nic nového. Výjimku tvoří snad jen Antec, který na letošním Computexu představil vodníky se společným motorem pro pumpu a ventilátor. Společnost Zalman se nyní snaží rozvířit klidné vody novým modelem Reserator 3 Max.

Zalman Reserator 3 Max

Základna vodního bloku je vyrobena z mědi. Součástí je také samozřejmě pumpa, která pohání chladicí kapalinu v okruhu. Rozměry bloku jsou 70 × 85 × 37 mm. Chladič osadíte na všechny dnešní sockety (Intel 2011, 1136, 1155, 1156, 1150, 775 a AMD AM2(+), AM3(+), FM1, FM2).

 

To, čím se tento vodník liší od ostatních je především radiátor a chladicí kapalina. Tvar radiátoru není klasický čtverec nebo obdélník, výrobce tentokrát vsadil na kruhový tvar. Radiátor se skládá ze dvou částí – vnitřní a vnější. Obě části jsou navzájem propojeny. Chladicí kapalina cirkuluje v měděné poniklované trubičce, na které jsou přidělány měděné lamely. Ty mají za úkol přenést teplo z kapaliny do okolního vzduchu.

Na radiátoru je osazen jeden podsvícený 120mm ventilátor. Jeho otáčky je možné regulovat v rozmezí od 1000 ot./min až po 2200 ot./min. Maximální hlučnost by neměla přesáhnout hodnotu 36,7 dBA. V případě potřeby je možné osadit další 120mm ventilátor z druhé strany radiátoru.

Druhou odlišností oproti jiným all-in-one vodníkům je již zmíněná chladicí kapalina. Podle údajů výrobce by měla mít vyšší tepelnou kapacitu než voda a díky tomu by měla rychleji a lépe odvádět teplo z vodního bloku do radiátoru. Výrobce udává, že je chladič schopný odvést až 400 W ztrátového tepla. Tento výkon by měl dostačovat i pro uživatele, kteří rádi taktují své procesory.

CS24

V balení kromě chladiče a montážního materiálu najdete také teplovodivou pastu ZM-STG2M a návod. Doporučená maloobchodní cena je 2800 Kč, na českém trhu jej lze najít i za něco nižší cenu. Na chladič dává výrobce standardní dvouletou záruku.

Zdroj: TZ Zalman