Hlavní navigace

Zalman R1: „tichá“ skříň s jednoduchým designem a trojicí ventilátorů

22. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zalman uvedl na trh stylovou skříň R1, která se vyznačuje čistým designem, čemuž napomáhá čelní panel s dvířky s tlumící hmotou. Velkou část bočnice zabírá průhledný plast, díky kterému skříň může zaujmout také zákazníky, kteří se rádi pochlubí precizností vedení kabeláže a použitými komponenty. Na druhou stranu přítomností okna v bočnici dostává trochu na frak tichý provoz, ale reálné vlastnosti skříně ukážou až testy.

Zalman R1
 Zalman R1 Zalman R1 Zalman R1

Do skříně o rozměrech 450 (d) × 192 (š) × 465 (v) mm se vměstnají základní desky standardu ATX, Mini ITX nebo Micro ATX. V přední části je připravena šachta se dvěma 5,25" pozicemi a upínáním pomocí plastových zámků. Níže se nachází jedna externí 3,5" pozice. Na vrcholu šachty pro čtyři 3,5" disky, které se upevňují pomocí speciálních lyžin, se nachází prostor pro jeden 2,5" disk.

Zalman R1

Vnitřní uspořádání skříně umožňuje osazení zdroje s délkou do 20 cm, což je poněkud málo na takto velkou skříň. Především pokud uvážíme, že pro grafickou kartu je připraveno rovných 36 cm délky. Příjemným bonusem je vzpěra, jejímž primárním účelem je podepírat velké a těžké grafické karty, sekundárně pak může sloužit k uchycení ventilátoru.

Zalman R1

Chlazení skříně obstarává trojice 12cm ventilátorů v pozicích vepředu, nahoře a vzadu. Otáčky dvou z těchto ventilátorů je možné regulovat pomocí dvoustupňového regulátoru ukrytého na čelním panelu za dvířky. Do skříně je možné osadit ještě další dva 12cm ventilátory a to na pozici vepředu a nahoře. Horní panel umožňuje instalaci radiátoru vodního chlazení s délkou do 240 mm. Děrování pod pozicí pro zdroj i přední pozice pro ventilátory jsou proti prachu chráněny omyvatelným prachovým filtrem.

 

KL24

Zalman R1 je již k dostání za cenu lehce překračující 1000 Kč, avšak většina prodejců jej nabízí v cenové relaci okolo doporučené maloobchodní ceny, jež činí 1150 Kč. I/O panel skříně nabízí klasickou dvojici tlačítek, jeden USB 3.0, dva USB 2.0 a audio.

Zdroj: TZ Zalman

Byl pro vás článek přínosný?