Hlavní navigace

Zalman uvedl skříň Z11 Neo a představil A1. Bude i nová verze tak populární?

31. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Zalman uvedla nástupce velmi populárních skříní Z11 a Z11 Plus. Za svou cenu okolo 1600 Kč nabízely propracované chlazení, dostatek prostoru v interiéru a pro mnohé i velmi zajímavý design. Nejen proto si našly své místo u spousty hráčů a domácích uživatelů. Po dvou a půl letech Zalman uvádí Z11 Neo, kterou se pokusil ještě více doladit k dokonalosti. Současně s ní představil i novou skříň A1.

 

Zalman Z11 Neo

Z11 Neo po stránce designu pokračuje ve stopách svého předchůdce, avšak s mírně poupravenými bočními vdechy a přepracovaným předním panelem imitující broušený hliník. Samotná skříň je vyrobená kombinací SECC oceli a ABS plastu. S rozměry 205 × 465 × 515 mm je nepatrně menší, než předchozí model, přesto však svým majitelům nabídne komfortnější prostředí. Určená je pro základní desky typu ATX a mATX a určitě vás potěší možnost instalace až 175mm vysokého chladiče procesoru.  Po odejmutí střední šachty na HDD je zde možnost umístění grafické karty s délkou až 40 cm (se šachtou pouze 27 cm).

Zalman Z11 Neo

Výrobce u této skříně prosazuje systém chlazení, na který se u dosavadních modelů pěla téměř vždy jen chvála. Nyní se však rozhodl pokročit o další krůček dále. Nově je již v základu nainstalováno pět ventilátorů (z toho dva modře podsvícené pomocí LED diod), přičemž další tři lze ještě dokoupit. Samozřejmostí jsou již prachové filtry pro zdroj a přední ventilátory a možnost umístění 240mm radiátoru pro vodní chlazení.

Zalman Z11 NeoCelkově lze do skříně umístit až osm pevných disků a optickou mechaniku pomocí bez-šroubkové instalace. V interiéru je i dostatek prostoru pro cable-managment a pokud by snad EPS kabel nedosáhl ke konektoru na dece, přibalil výrobce kabel prodlužovací. Na předním panelu naleznete kromě tlačítka Power a Reset také audio konektory, dva USB 3.0 a dva USB 2.0 porty. V levé bočnici je pak umístěno "kouřově" zabarvené akrylové okno.  

Zalman Z11 Neo

Zalman A1

Nyní již v krátkosti ke druhé novince. Zalman A1 je v provedení Mini Tower a podporuje základní desky typu Micro ATX a Mini ITX. Skříň by měla patřit do levnější cenové kategorie a své místo si najde pravděpodobně v kancelářích a u nenáročných uživatelů. V základu je nainstalován pouze jeden 80mm ventilátor na zadní straně skříně s možností dokoupení druhého. Ten lze umístit na přední panel. Na něm také naleznete i klasické ovládací prvky, mezi které patří tlačítko Power a Reset a po jednom USB 2.0 a 3.0 portu. Nechybí ani dioda pro sledování aktivity pevného disku a audio konektory pro zapojení sluchátek a mikrofonu. Na svou velikost však nabízí dostatek prostoru pro grafickou kartu, která může být dlouhá až 35 cm.

Zalman A1

 

CS24

Pro oba nové modely skříní sice společnost Zalman neuvedla cenu ani datum začátku prodeje, avšak Z11 Neo lze již najít v několika málo českých obchodech za cenu 1600 Kč. O ceně modelu A1 však není zatím známo vůbec nic.

Zdroje: Zalman.com (1,2)