Hlavní navigace

Zápasy z fotbalového MS sleduje z pirátských streamů až půl milionu lidí

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ve většině zemí světa jsou dostupné oficiální online přenosy zápasů z MS ve fotbale, často i zdarma. Platí to také u nás doma, Česká televize získala práva k živému internetovému vysílání celých zápasů, jsou dostupné v rozlišení 720p na webu msfotbal.cz.

Odkud lidé nejčastěji sledují pirátské streamy
Odkud lidé nejčastěji sledují pirátské streamy

I tak se diváci rádi spoléhají na pirátské přenosy. Společnost Viaccess-orca, která se zabývá ochranou obsahu a mj. monitoruje nelegální streamy, tvrdí, že pirátská vysílání sledují stovky tisíc uživatelů. Během zápasu v základní skupině mezi Belgií a Ruskem jich napočítali přes 470 000.

 

Viaccess-orca navíc říká, že se podobných streamů dá jen těžko zbavit. Zápas trvá hodinu a půl. Než jej najdou a závadný obsah nahlásí, to už může být po fotbalu. Přesto tvrdí, že má 35% úspěšnost. Každý třetí stream tak díky její aktivitě skončí dříve než hrací doba. Stovky hlášení vedou také směrem k Facebooku a Twitteru, kde se nacházejí sdílené odkazy vedoucí ke streamům. V případě Facebooku úspěšně zablokují více než polovinu přenosů.

KL24

Cílem je pochopitelně nahnat diváky směrem k oficiálním zdrojům. S těmi ale ne všichni budou spokojení. Někomu se nelíbí komentář, jinému nestačí technická kvalita a někdy jsou oficiální streamy často nedostupné. To je problém i České televize. V případě fotbalu ale nejsou výpadky tak časté jako u hokeje. Může to být lepší konektivitou, menší atraktivitou zápasů (MS je bez české účasti) a také pozdními hodinami. Večer už jsou lidé u televize.

Zdroj: TorrentFreak

Byl pro vás článek přínosný?