Hlavní navigace

Záplatovací úterý proběhlo bez vydání záplat. Opravy pro Windows očekávejte až v březnu

21. 2. 2017

Sdílet

Zdroj: Pixabay

Oživeno

Bohužel jsem si nevšiml dřív, ale Microsoft doplnil původní suché oznámení o nový fakt. Neřekl sice, co za problémy stojí, uvedl však, že v únoru se záplat a dalších oprav pro Windows nedočkáme vůbec. Toto úterý bude zcela přeskočeno a nové opravné balíčky můžeme očekávat až v březnu, konkrétně 14. března.

MMF24

Původní příspěvek z 15. února 2017

„Vaše zařízení je aktuální.“ To i dnes ráno stále tvrdí služba Windows Update, skrze kterou měla včera k počítačům a tabletům s Windows dorazit pravidelná dávka aktualizací. Nepamatuji si, kdy by aktualizace druhé úterý v měsíci nevyšly. Možná je to za první případ za roky fungování konceptu záplatovacího úterý. (Poprvé proběhlo v říjnu 2003.) Očividně však nastala výjimečná situace. Záplatovací úterý zrušeno nebylo, stále s ním můžeme počítat.

Firma na svém blogu suše uvedla, že na poslední chvíli objevila nějaký problém, kvůli čemuž bylo vydání aktualizací pro Windows a další produkty pozdrženo. Velmi krátké oznámení neříká to, co by si patrně většina lidí přála vědět. Nevíme, jaký problém se objevil ani kdy bude zhruba vyřešen. Nezbývá než čekat.

Záplaty zatím nevyšly Záplaty zatím nevyšly