Hlavní navigace

Zapněte si SLI na desce s P45!

6. 8. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na čínském webu Expreview.com, respektive na jeho fóru, se objevil uživatel, který tvrdil, že dovede zprovoznit SLI na čipsetech Intel P45, X38 a X48. To je docela novinka, protože jediný cizí (ne nForce) čipset s podporou SLI je X58, ostatní čipsety podporují pouze konkurenční CrossFireX.

Redaktoři Expreview.com uživatele Firewings [CCG] zkontaktovali, a když jim dodal svůj software, podařilo se jim skutečně zapojit dvě GeForce GTX 260 do SLI režimu, a to na desce Asus Maximus II Formula (čipset Intel P45). Jak ověřili skutečnou funkčnost? Test 3DMark Vantage v Performance profilu vypsal skóre P20483, což by téměř odpovídalo výkonu klasického SLI dvou GTX 260. Jako důkaz mohou sloužit fotografie obrazovky (jedna fotografie a jeden screenshot) níže:

MMF24

Firewings [CCG] se nechal slyšet, že na tomto prolamování není nic těžkého, pouze musí doladit pár drobností a vyzkoušet svou aplikaci na více základních deskách, než ji pustí mezi prostý lid. Jelikož se mezi čtenáři jistě najde mnohý majitel jednoho ze zmíněných čipsetů od Intelu a zároveň grafické karty Nvidia GeForce, jistě vás, stejně jako mě, zpráva velmi potěšila. Zbývá počkat, co na to Nvidia.

Zdroj: Expreview

Autor článku