Hlavní navigace

Zaregistrujte se pro získání levného upgradu na Windows 8 za 14,99 EUR

21. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jistě si pamatujete na zahájení zvláštní akce, kdy Microsoft slíbil všem účastníkům levná Windows 8. Ve Spojených státech vás pak taková licence vyjde na 14,99 dolaru, cena pro náš trh je stanovena na 14,99 eura. Kurs jedna ku jedné možná není úplně spravedlivý, v každém případě zaplatíte zhruba 390 Kč. A kdo všechno si takové levné Osmičky může pořídit? Nabídka platí pro zákazníky, kteří si zakoupili nový počítač s předinstalovanými Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional nebo Ultimate, a to v době od 2. června. Za své peníze dostanete vyšší edici Windows 8 Pro.

Abyste obdrželi operační systém za akční cenu, musíte se zaregistrovat na portálu windowsupgradeoffer.com, který byl konečně otevřen. Oficiálně spuštěné registrace ale musíte využít v časově omezeném úseku. Registraci proveďte nejpozději 31. ledna 2013, pak už nárok na levný upgrade ztrácíte. Do té doby ovšem stále může kupovat nové stroje s Windows 7, které lze následně upgradovat. Své Osmičky získáte ke stažení 26. října.

Připravte se na to, že po vás Redmondští budou při registraci vyžadovat pár údajů o zakoupeném stroji, třeba značku nebo model. Spolu s tím budete dotázáni na datum, kdy proběhl nákup. Odevzdáte přirozeně i pár osobních údajů (anonymnímu jedinci výhody poskytnuty prostě nebudou) a především produktový klíč k vašim Windows 7. Ten si tedy nachystejte, abyste pak pětadvacet znaků mohli bleskově vysypat z rukávu. Tak si Microsoft ověří, že máte na levný upgrade nárok.

 

26. října firma zahájí rozesílání promo kódů elektronickou poštou. V e-mailu naleznete rovněž další instrukce k přechodu na novější systém. Budete přesměrováni na portál Windows.com, kde si stáhnete Pomocníka při upgradu systému Windows. Ten vám nabídne upgrade za 39,99 dolaru, který platí pro ostatní uživatele, co chtějí přejít. Pokud jste si ale dle platných podmínek koupili nový počítač, můžete o pár kroků později zadat promo kód, který cenu srazí na oněch 14,99 eura.

Zdroj: Blogging Windows