Hlavní navigace

Zdarma: Microsoft vydal Office Mobile pro Android a iOS. Umí i upravovat

28. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kromě toho, že včera Microsoft vypustil plnohodnotný Office pro iPad, vydal zdarma také základní Office pro Android a iOS. Tento kancelářský balíček vydal už loni v létě (viz naše zkušenosti), ale byl dostupný pouze pro abonenty služby Office 365. Od včerejška je Office Mobile zdarma pro všechny (pro nekomerční účely). Budete ale potřebovat alespoň účet v úložiště OneDrive, který je taktéž zdarma. Aplikaci pro mobily můžete stahovat z Play Storu a App Storu.

Ve srovnání s verzí pro iPad nebo desktopovým balíkem Office je Office Mobile hodně zjednodušený. Nabízí pouze tři nástroje: Word, Excel a PowerPoint. Formáty těchto aplikací umí číst, upravovat a kromě PowerPointu také vytvářet nové, a to i pomocí několika dostupných šablon.

 

PowerPoint a Word jsou hodně očesané, můžete v nich pouze psát text, přidávat poznámky a použít jednoduché formátování. Kontrola pravopisu samozřejmě chybí. Excel si však zachoval své hlavní zbraně, na buňky můžete aplikovat funkce, řadit je nebo prohlížet více listů v dokumentu. Stále je to ale především prohlížeč, u kterého můžete tu a tam něco doplnit nebo opravit. Dělat velké tabulky na mobilu by mohl jen blázen.

MMF24

Zajímavostí je, že do aplikace můžete přidat několik úložišť. Může to být jednak bezplatný OneDrive (nebo doplněný o placenou kapacitu navíc), Office 365 i firemní SharePoint. O moc více ale od aplikace nečekejte. Pro Android i OS existují mocnější kancelářské balíky. Pokud ale chcete plnou kompatibilitu s formáty a úložišti Microsoftu, Office Mobile určitě zkuste.