Hlavní navigace

Že jsou dvě SIM karty málo? GooPhone a LG už mají smartphony pro tři

5. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Smartphony s podporou dvou SIM karet nejsou již ničím speciálním. Nejeden uživatel je využívá při cestách do zahraničí nebo při kombinaci předplacenka/paušál. Pokud má však někdo extrémnější požadavky a využívá tři SIM karty, do teď to bylo nutné řešit minimálně dvěma telefony. To by však měly změnit dva modely, které se právě začaly prodávat.

Prvním z nich je čínský GooPhone X1+, který má kromě podpory trojice SIM karet v běžné velikosti mini pětipalcový displej a rozlišení 480 × 854. Běží na čipové sadě MediaTek MT6572 s dvoujádrem na 1,2 GHz. Mezi další parametry patří 1GB operační paměť, interní úložiště s kapacitou 32 GB s možností rozšíření pomocí microSD. Fotoaparát má rozlišení 5 Mpx a kapacita akumulátoru je 2200 mAh. GooPhone je dostupný v černé a bílé variantě a prodává se za 150 USD.

GooPhone X1+
GooPhone X1+

GooPhone X1+ GooPhone X1+   

Mezi velkými výrobci je průkopníkem na poli tri-SIM smartphonů LG. Model Optimus L4 II by se totiž na trh měl dostat i v této netradiční variantě. Ani v tomto případě se nejedná o high-end. Menší displej má úhlopříčku 3,8 palce a rozlišení 320 × 480. Zatím nespecifikovaný procesor má jedno jádro a maximální takt 1 GHz. Model je v této chvíli dostupný v Brazílii, měl by se však dostat i na další trhy.

LG Optimus L4 II
LG Optimus L4 II

Zdroje: PConline.com.cn Engadget | Techkiddy

 

Byl pro vás článek přínosný?