Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku (update) Zen 4 se opožďuje. Ryzeny 7000 se začnou prodávat přesně v den, kdy Intel odhalí Raptor Lake. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 16. 8. 2022 19:52

    Jan Olšan

    Důvod, proč o těchhle zprávách píšeme:

    Hodnota informace se dá měřit nejen v její přesnosti, ale taky v tom, kdy jsou k dispozici (například: kvalifikovaná predikce toho, že nějaká akcie bude v budoucnu klesat na hodnotě protože XY, versus ex post sdělení, že akcie klesla, protože XY - v druhém případě je už pro řadu lidí pozdě).
    Myslím, že pro dost lidí má nějakou hodnotu nebo zajímavost, mít nějakou představu nejen o tom, co za hardware zrovna vyšel nebo je k dispozici v obchodech, ale i o tom, co se očekává třeba za půl roku a co tom zhruba "víme". Třeba proto, aby se rozhodli, jestli je dobré koupit ty věci, co jsou v obchodech teď, nebo jestli stojí za to počkat na příští. Potenciální nepřesnost, ale taky to, že se věci ještě můžeou proti těm předběžným informacím změnit, je prostě cena za to, že tu informaci máme v předstihu.

    Tady zrovna u téhle zprávy si opravdu myslím, že to hodně z vás trošku přehání s tou podezřívavostí (tím myslím v tomhle konkrétním případě, ne obecně). Tohle s velkou pravděpodobností nejsou ničí výmysly. Teď už by měly tyhle data být komunikované docela velkému množství lidí, kteří jsou sice pod NDA, ale někdo z nich (spíš i víc najednou) to prostě svým kamarádům vykecají. Moc se nedá zjistit, kdo to byl, takže se to děje.

    Výmysly prezentované jako leaky jsou pravděpodobnější vysvětlení, kdybychom byli v delším předstihu, kdy ty informace prostě nemá velký okruh lidí. V téhle chvíli už je za předpokladu, že ten původce zprávy je trochu osvědčený, pravděpodobnější vysvětlení, že je to legitimní informace.

    Poznámka:
    Změna termínů nebo opoždění je celkem normální věc. V těch hrách, co tu někdo zmínil, je to vidět, protože u těch nebývají takové tajnosti s termíny vydání, takže když dojde k posunu, je to veřejně vidět.