Hlavní navigace

Zhruba 10 % uživatelů služby Good Old Games.com používá Windows 8

25. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není to poprvé, co nám statistika prozradila, že hráči přijímají Osmičky docela dobře. Zkraje února je používalo asi 9 % všech uživatelů digitální distribuční platformy Steam. Jak se podíly operačních systémů změnily, se podíváme zase na začátku března. Mezitím nám jiná herní služba, tentokrát Good Old Games, prozrazuje, že také její uživatelský základna používá Windows 8 zhruba z deseti procent. Zejména odrostlejší hráči se rádi vrací ke starým dobrým klasikám, často z devadesátých let.

Tip: Microsoft hodnotí situaci. Osmičky si vedou dobře, zejména u hráčů

Přestože při hraní někdy dávají přednost starším a ve své době populárním herním titulům, z hlediska výbavy počítače zas tak bojácní nejsou. Novinky na poli operačních systémů se zase tolik nezalekli. Portál GoG.com podporuje Osmičky již od konce listopadu. Ke mnoha kompatibilním hrám přislíbil dodat další kousky, které bude třeba nejprve patřičně upravit, abyste je rozběhli v posledních Windows. V katalogu se pak celkově nachází přes 500 her. Kromě starých vykopávek v něm najdete pár výjimek, k nimž patří polský Zaklínač 2.

 

CS24

V prosinci služba zaznamenala 6 % hráčů, kteří používali Windows 8. Za dva měsíce si dlaždice polepšily o čtyři procenta. Jak budou přijímány dále, po zdražení, resp. navrácení cen na standardní úroveň? Domnívám se, že jejich nástup zpomalí. Na nových počítačích je najdeme, ale těžko můžeme čekat, že budou lidé hromadně upgradovat. V současnosti se nákup upgradu pro stávající stroje příliš nevyplatí.

Zdroj: Neowin