Hlavní navigace

V úterý můžete živě sledovat setkání Zuckerberga s prezidentem Evropského parlamentu

21. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: Anthony Quintano

V reakci na aféru Cambridge Analytica se Mark Zuckerberg zhruba v polovině dubna zpovídal americkému senátu. Řekl pár zajímavých věcí (např. je možnost, že Facebook nabídne placenou variantu služby), někdo se ovšem také bavil tím, že tazatelé nebyli vždy technicky zdatní.

Protože otázky soukromí a fungování Facebooku, největší online sociální sítě na světě, která je napojená snad na každý web a do každé služby, jsou klíčové, s očekáváním vyhlížíme úterní setkání Zuckerberga s Antonio Tajaniem, současným prezidentem Evropského parlamentu. Setkání bylo oznámeno 16. května, řešit se budou opět otázky využití uživatelských dat Facebookem.

Během pondělí prezident Parlamentu oznámil, že setkání neproběhne za zavřenými dveřmi, jak bylo původně plánováno. Budeme ho moct sledovat v přímém přenosu, a to – možná poněkud ironicky – mj. pomocí živého přenosu přímo na Facebooku. Sledovat přenos bude možné minimálně také prostřednictvím webu Parlamentu (www.europarl.europa.eu), jak na Twitteru potvrdil mluvčí Tajaniho.

KL24

Setkání proběhne od 19.15 do 20.30 hodin našeho času. Akci tak můžete sledovat přímo sami, určitě i my nabídneme report, pakliže z úst Zuckeberga padne něco zajímavého. Připomínám, že v tomto týdnu v zemích EU začne platit GDPR, konkrétně od pátku 25. května. Nařízení dopadne mj. na technologické firmy.

Byl pro vás článek přínosný?