Hlavní navigace

Známe cenu Windows 7 Starter

15. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poté co Microsoft odstranil limit tří současně spuštěných aplikací pod nejnižší edicí Windows 7 Starter, se z něj stal o dost zajímavější systém. Neoslní nabídkou pokročilých funkcí jako jeho vyšší sourozenci, nicméně za nízkou cenu má ambice se stát dobrým společníkem levných minibooků. Především jako nástroj pro prohlížení internetu a nenáročnou zábavu.

V této oblasti prozatím dominuje postarší Windows XP, zejména lepším vlastnostem na slabších konfiguracích ve srovnání s Windows Vista. Za něj platí OEM výrobci 15-35 dolarů, o čemž jsme informovali dříve. Windows 7 podstoupil řadou optimalizací s cílem nahradit dosluhujícího předchůdce. Logicky lze očekávat nízkou cenu přizpůsobenou cenám levných zařízení, pro které je Starter Edice určena.

Ta se v současné době pohybuje mezi 45 až 55 dolary. To se samozřejmě příliš nelíbí výrobcům výpočetní techniky, a tak se snaží vyjednat její snížení na úroveň ceny Windows XP OEM. Windows 7 Starter ovšem není jediná verze systému určená pro méně výkonný hardware. Optimalizací si prošly všechny edice, jejichž ceny by nám měly být odhaleny do konce měsíce června.

Zdroj: Ars Technica