Hlavní navigace

Známe datum vydání betaverze Internet Exploreru 9

14. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Konkrétně se to stane 15. září v San Franciscu, kam redmondský gigant zve všechny důležitější zástupce tisku, webové vývojáře, designéry a bloggery na speciálně pořádanou akci „Beauty of the Web“. Předtím se sice vědělo, že to bude v prvním měsíci po prázdninách, určité datum se však svět dozvěděl až díky rozeslaným pozvánkám.

Od března Microsoft uvolnil čtyři vydání Internet Exploreru pro vývojáře, tzv. „Platform Preview“, která slouží pouze jako technologická dema. Jak čtvrté a zároveň poslední vydání Platform Preview minulý týden ukázalo, vývojáři si opravdu chtějí napravit pokaženou reputaci. Velké pokroky totiž dělají nejen v podpoře webových standardů, ale také v odezvě aplikace. Dnes a denně propíraná rychlost zpracování JavaScriptu už Internet Explorer netrápí, v poslední ukázkové verzi hravě překonal většinu svých soupeřů a podle všeho bude bojovat se současnou špičkou!

Zatím jsme bohužel neviděli ani jeden pixel z uživatelského prostředí. Internetem kolují zvěsti, že bude velmi podobné Google Chrome, čemuž bychom se koneckonců ani moc nedivili, protože právě prohlížeč od Googlu v posledních měsících a letech udává trendy. Jestli jsou spekulace pravdivé uvidíme v září, do té doby se můžeme kochat ukázkou nového loga, viz níže, případně přímo na stránce www.beautyoftheweb.com.

MMF24

Zdroj: ZDNet a Softpedia