Hlavní navigace

Známe reprezentanty, skončila kvalifikace na MS v PC hrách

20. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Electronic Sports World Cup, zkráceně ESWC, je totiž tím nejprestižnějším turnajem pro počítačové hráče. Oficiální česká kvalifikace BenQ ESWC proběhla v populární strategické hře Starcraft 2 ve dvou kolech. V prvním kole se hráči utkali ve čtyrech online turnajích na herním portálu Grunex.com. V online turnajích hráči sbírali body a nejlepších osm postoupilo na finále do pražské počítačové herny BattleZone. 

Kvalifikace BenQ ESWC

Turnaj pro dívky

Online části kvalifikace se zúčastnilo téměř sto hráčů. Turnaj byl na portálu Grunex.com k vidění v živém přenosu. Dívaly se na něj tisícovky diváků! Atmosféra na turnajích byla strhující, nechyběly kvalitní dlouhé zápasy, ale ani překvapení v podobě vyřazení favoritů turnaje.

Ve StarCraftu 2 si hráč může zvolit jednu ze tří ras. Jednotlivé rasy mají své specifické vlastnosti a s tím spojené unikátní schopnosti. Díky tomu každá hra nabízí nepřeberné množství taktik a strategií, které hráč může zvolit. Nakonec vše vykrystalizovalo v osm postupujících, mezi kterými nechyběl ani favorit Ondřej Balušek, který na internetu vystupuje pod přezdívkou DeviL. Spolu s dalšími dvěma zergy, čtyřmi protosi a jediným terranem se mohl těšit na velké offline finále.

Kvalifikace BenQ ESWC

Offline finále

Datum 9. 9. 2012 si na dlouho zapamutují dva hráči. Prvním z nich je Pavel Tomášek, který si říká TomikuS, a druhým je Radek Šiška hrající pod přezdívkou Freizy. Právě oni skončili po napínavých duelech na prvních dvou příčkách a vybojovali si tak postup na světové finále do Paříže, zpáteční letenky a dres české reprezentace! Držme jim palce. Pavel Tomášek v rozhovoru po finále uvedl, že hodnotu vítězství si uvědomil až ve chvíli, kdy telefonoval rodičům, že vyhrál účast na Mistrovství světa v Paříži.

KL24

Pokud vás tento projekt zaujal, staňte se fanoušky facebookové stránky www.facebook.com/ESWCCzech, kde budete moci sledovat z Paříže nejnovější informace.

Kvalifikace BenQ ESWC

1. místo Pavel Tomášek (TomikuS)

Kvalifikace BenQ ESWC

2. místo Radek Šiska (Freizy)

Kvalifikace BenQ ESWC
Kvalifikace BenQ ESWC

Vítěz turnaje ve StarCraftu 2

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku