Hlavní navigace

Zolt se vejde do dlaně a poskytne šťávu laptopu, smartphonu a tabletu [CES]

6. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

V této době můžeme v podstatě používat jakoukoli nabíječku pro libovolný smartphone. Výjimky se najdou, ale bohudík už většina výrobců používá stejný konektor pro nabíjení, na rozdíl od notebooků. V nabíječkách tak zůstává nepořádek. Řešení by mohl představovat Zolt, který navíc nabije jak váš telefon, tak notebook.

Oproti klasické nabíječce k notebooku, což bývají velké cihly, je kompaktní. Vedle laptopu zvládne současně nabíjet až dvě další zařízení skrze USB. Notebooky stále přes USB až na výjimky nabíjet nelze, proto v balení najdete různé koncovky pro různé laptopy. Smůlu máte, pokud mát žravý notebook, např. schopný sníst až 95 wattů.

Zolt vám celkem dodá až 70 wattů. V tom se podobá svému přímému konkurentovi. Projekt Dart nicméně nabral zpoždění a první nabíječky, které si nerozumí se Surfacy ani Macbooky, dorazí k uživatelům v létě za 89 dolarů. Zolt naproti tomu stojí momentálně 79,99 dolaru a opět si jej mohou objednat zatím pouze Američané.

 

Nabíječka má vidlici používanou v USA, ale rozumí si se sítěmi s napětím od 110 do 240 voltů. S redukcí by tak měl Zolt fungovat i v Česku. Kompatibilitu nabíjení si ověříte na oficiálním webu. K dispozici bude produkt ve třech barvách a na délku bude mít tři palce. Prakticky se vám tak vejde do dlaně.

KL24

Bylo by bezva mít v tašce jedinou kompaktní nabíječku pro laptop, tablet a smartphone, že? Momentálně běží předobjednávky, distribuce by měla začít na jaře. Prozatím ani Zolt nezvládne napájet Macbooky, bude toho ale schopný v době dostupnosti. Aspoň to autoři slibují.

Zdroj: Zolt via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?