Hlavní navigace

Zonerama: neomezená online fotogalerie má hromadu novinek

31. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Brněnští tvůrci, kteří stojí za povedeným správcem fotografií Zoner Photo Studio, už druhým rokem ladí také vlastní online galerii. Zonerama je podle jejich slov nejlepší způsob sdílení vašich fotografí a nabízí neomezený prostor pro fotky v nejvyšší kvalitě.

Pohled dovnitř fotoalba Pohled dovnitř fotoalba Detail fotografie

Od loňska totiž Zonerama nabízí lákavou funkci – nekonečnou kapacitu pro vaše fotky a videa. Má to ale háček. Fotky se zmenšují na rozlišení 2560 × 1600 px, což je ale prý dost na prezentaci snímků na všech monitorech. A o to jde Zoneru především. Co se týče videa, Na Zoneramu se vejdou jen tříminutové klipy v rozlišení 720p. Na druhou stranu je galerie zdarma, bez reklam a navíc dobře vypadá. A s aktuálními novinkami pak ještě lépe.

 

MMF24

Na konci května totiž Zoner celou galerii redesignoval, zjednodušil a odstranil některé zbytečné prvky. Největší změnou je pohled na jednotlivé složky/alba. Dlaždicové rozložení fotografií vždy vyplní celou obrazovku. Zpřehledněn byl i samotné prohlížeč fotografií. Popisky snímků se přesunuly pod fotku a je možné je i editovat. Uživatelské profily jsou rovněž nové. Fanoušky můžete nalákat velkou profilovou fotkou nebo pomocí slideshow z vybraný či náhodných obrázků. A kromě sdílení na sociální sítě lze nově fotky odeslat rovnou také e-mailem.

Zoner navíc slibuje, že na dalších novinkách ještě stále pracuje. Třeba se jednou dočkáme i prostoru pro zálohu fotek v plném rozlišení. Google totiž nabízí zdarma 15 GB prostoru a konkurenční Flickr rovnou 1 TB.