Hlavní navigace

Zotac má micro-ATX desku s čipsetem Intel H67

4. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nové procesory Intel Sandy Bridge již pomalu klepou na dveře a na trhu je to znát: nedávno jsme vás informovali o základních deskách z dílen Biostaru s nejnovějšími čipsety Intel P67 a H67, na druhém zmiňovaném se dnes rozhodl stavět také starý známý Zotac, jenž již v minulosti micro-ATX desky ve velkém nabízel.

Procesor osadíte do nového pouzdra LGA 1155, načítat a odkládat data bude moci až z čtveřice paměťových modulů typu DDR3. IGP v jádře procesoru může posílat signál do zobrazovacího zařízení skrze triádu výstupů DVI, HDMI a DisplayPort, zde si výrobce zaslouží pochvalu za ignorování starých analogových rozhraní (jmenovitě D-Subu). O kvalitě materiálů svědčí šestifázové napájení, na jehož stavbu byly použity japonské kondenzátory a cívky.

Pro grafickou kartu a třeba lepší zvukovku jsou připraveny sloty PCIe × 16 a dvojice PCIe × 1. Čipset H67 již sice nepodporuje starší rozhraní PCI, výrobce jej však přesto integroval díky čipu tchajwanského výrobce ITE.

MMF24

K moderní desce patří spousta USB portů, k dispozici je jak verze 2.0, tak i moderní 3.0. Obdobná situace je u SATA portů, můžete očekávat i nejnovější SATA 6 Gb/s. Integrovaný zvukový kodek typu 7.1 je tradičně z dílen Realteku. Cena ani dostupnost nebyla oznámena, deska se pravděpodobně objeví na pultech obchodů až při uvedení Sandy Bridge. Její dostání u nás by nemělo být problémem, Zotac má u nás silnou distribuční síť.

Zdroj: NordicHardware

Autor článku