Hlavní navigace

Zotac představuje přetaktovanou GeForce GTX 480

4. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dnes představená grafická karta společnosti Zotac je jednou z prvních GeForce GTX 480, které budou dostupné s jiným než referenčním chladičem (a případně i vlastním návrhem PCB). Zotac si protentokrát vybral schůdnější cestu v podobě nahrazení chladiče výkonnějším kouskem, který by si měl poradit i s pěkným továrním navýšením frekvence.

Karta samotná se honosí přízviskem „Amp! Edition“, zasvěcení již nyní ví, že bude od výroby o něco rychlejší než referenční modely. Výrobce zvedl frekvenci jádra na 750 MHz, CUDA jednotky popohnal až na 1512 MHz a paměti „polechtal“ ze všeho nejméně, běží totiž na 950 MHz (3,8 GHz efektivně). Standardní kmitočty budiž po řadě rovny hodnotám 700/1401/924 MHz, sami tedy můžete posoudit, jak moc byl Zotac odvážný.

Hlavní změnou budiž použití chladiče Zalman VF3000, jenž si se svou masivní konstrukcí vezme rovné tři sloty. Na druhou stranu, žhavé jádro GeForce GTX 480 by mohl chladit o poznání lépe, to prozradí až testy. Informace o dostupnosti či ceně naneštěstí nebyly sděleny, pravděpodobně si však budeme muset nějaký ten pátek počkat, než se novinka objeví na trhu.

Zdroj: techPowerUp!

Autor článku