Hlavní navigace

Zpívající tučňáci? Jde o další výkonnostní testík pro váš prohlížeč

3. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vánoce jsou sice konečně za námi, dodatečně si ale můžete osahat další z benchmarků, jenž vyrobil Microsoft. Opět si máme otestovat prohlížeče, abychom zjistili, který si z výkonnostního hlediska poradí s nastavenými překážkami nejlépe. Tentokrát se váš počítač příliš nezpotí. Zpívající tučňáci nepatří k těm nejnáročnějším testům z Internet Explorer Test Drive. Na přetřes opět přichází hardwarová akcelerace, kterou Internet Explorer ovládá dokonale. Devátá řada ji představila a skvělá forma byla ještě o kousek vypracována v posledním desátém vydání.

Technické zpracování PenguinMark se opět zaměřuje na HTML5 a animace v CSS3. Připomenout si můžete padání sněhu v Let it snow, které na naše monitory zamířilo před rokem. Internet Explorer 10 si aktuálně lze vyzkoušet ve Windows 7 v podobě rozpracované ukázky. Konečné vydání bylo přitom dávno uvolněno pro Windows 8, kde se rovněž stalo součástí základní výbavy operačního systému. Jubilejní řada prohlížeče již nevyjde pro starší Windows Vista, která se ocitla ve fázi rozšířené podpory.

 

Používat zde můžete buď stávající Internet Explorer 9, nebo některou z alternativ. Firefox či Chrome budou pro hardwarově akcelerovaný obsah v každém případě dobrými volbami. Jen nezapomeňte udržovat ovladače od grafické karty aktuální. Dosáhnete tak optimálních výsledků. Akcelerace se staršími verzemi nemusí fungovat dokonce vůbec.

Zpívající tučňáci člověka pobavíZpívající tučňáci člověka pobaví

Zdroj: IEBlog via FavBrowser.com

Byl pro vás článek přínosný?