Hlavní navigace

Zpravodajský agregátor Právědnes.cz má nový design. Myslí i na mobily a tablety

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejznámější český agregátor zpráv se tento týden dočkal redesignu stránek. Novou podobu Právědnes.cz testoval jeho autor Tomáš Bleša už od začátku roku, včera byla defitivně nasazena do ostrého provozu a nahradila tak téměř dva roky starý (modrý) design.

Redesign Právědnes.cz Redesign Právědnes.cz
Redesignovaný portál Právědnes.cz

Kdo byl zvyklý na starší úsporný web, který v několika kategoriích zobrazoval jednoduché boxíky s jednotlivými weby a uvnitř s až 15 nadpisy článků, bude překvapen. Nový design je modernější, zvětšila se písma a první zpráva u každého webu je zvětšená a obsahu i obrázek a perex. Na kartě Souhrn jsou zase uvedeny jen tři hlavní zprávy z pěti hlavních kategorií. Možnost přidávat vlastní zdroje naštěstí zůstala zachována, takže si z Právědnes.cz můžete udělat jakousi náhradu brzy ukončeného Google Readeru.

 

MMF24

Ve skutečnosti je ale konkurencí jiná služba Googlu, a to News (Zprávy). Smysl obou portálů je třídit obsah z desítek různých webů a v přehlednější formě na ně odkazovat. Právědnes.cz nebo Google News si pouze vytáhnou z původních zpráv nadpis, malý náhledový obrázek a perex nebo úvod článku, ale zbytek si musí užival přečíst na jiném webu. Portál pouze ukáže, co se právě děje, ale samotný obsah je umístěn jinde.

PS: Právědnes.cz má i novou mobilní a tabletovou verzi.