Hlavní navigace

Zprávy z Wimbledonu: Wikipedia je rychlejší než klasická média

23. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tenisový zápas, který zlomil několik rekordů. Slavný Wimbledon už má své krále, i když se finále ještě nehrálo. Desetihodinový zápas mezi Johnem Isnerem (19. hráč žebříčku ATP) a Nicolasem Mahutem (148.) se dnes bude hrát již třetí den. Přitom včera se hrál pouze poslední set, který stále není rozhodnut a za stavu 59:59 (!) byl podruhé přerušen. Utkání bylo unikátní i na poli online zpravodajství.

Rozhodčí zrovna oznámil další přerušení zápasu.

V okamžiku, kdy padl rekord dřívějšího nejdelšího zápasu (6,5 hodiny z French Open 2004) byl záznam na Wikipedii ihned editován a po chvíli se objevila i zvláštní stránka tohoto zápasu. Stav utkání byl aktualizován rychleji než v tradičních sportovních denících. Samozřejmě mám na mysli tuzemské sportovní zpravodajství, v zahraničí jsou v tomto ohledu důkladnější. Z wiki-pahýlu se nakonec stalo v krátké chvíli poměrně obsáhlé heslo. A pak že se amatéři nemohou rovnat profesionálním redaktorům.

Mimochodem, nejčerstvější informace naleznete na oficiálním wimledonském webu, statistiky se aktualizují v reálném čase.

Byl pro vás článek přínosný?