Hlavní navigace

Zrcadlit displej z mobilu na Chromecast už může kdokoliv s Androidem KitKat

11. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od léta je možné díky levnému Chromecastu poslat obraz i zvuk z mobilu nebo tabletu bezdrátově do televizoru. Díky zrcadlení můžete na velké úhlopříčce pohodlněji sledovat filmy, fotky, případně je tak možné ukazovat prezentace.

To vše bylo možné díky stejnojmenné aplikaci Chromecast (stahujte odsud), která jinak slouží pro správu zařízení. Zrcadlení je beta funkce navíc a od počátku byla dostupná jen na vybraných zařízeních. Těch je momentálně asi třicet. Jde o vybrané smartphony a tablety s Androidem KitKat, v případě Androidu Lollipop je už zrcadlení přes Chromecast přímou součástí systému.

Pokud jste měli zařízení, které v seznamu podporovaných chybělo, funkce zrcadlení nebyla v aplikaci vůbec dostupná. To se mění s čerstvou aktualizací, kterou Google postupně uvolňuje. S Chromecastem 1.9.6 se funkce objeví i na oficiálně nepodporovaných zařízeních. Google vás upozorní, že to nemusí fungovat. Ale vy to můžete přesto zkusit.

 

Funkci jsem ověřil na tabletu Nvidia Tegra Note s KitKatem, kde zrcadlení zatím chybělo. Po aktualizaci Chromecastu ale bez problémů funguje, byť Google varuje, že funkce není optimalizovaná. Tím užitná hodnota Chromecastu opět stoupla, protože aplikací využívajících protokol Google Cast u nás není mnoho.

KL24

PS: Pro rýpaly. Ano, Chromecast se zrcadlením funguje úplně stejně jako Miracast, jenž je součástí všech zařízení s Androidem od verze 4.2 a výše. Miracast je přímo integrovaný v některých televizorech, případně jej lze dokoupit jako HDMI dongle podobný Chromecastu.

via Droid Guy

Byl pro vás článek přínosný?