Hlavní navigace

Další výrobce končí s nadstavbami a bude používat čistý Android

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínské ZTE sice do Barcelony žádný nový smartphone nepřivezlo, pro fanoušky má ale jinou důležitou zprávu. Firma pro řecký magazín TechValue uvedla, že u nové generace mobilů už bude používat čistý Android bez nadstavby Nubia UI. Tu si nechá pouze na čínském trhu, kde je systém kvůli absenci služeb Googlu ještě více upravený.

Po Motorole, Lenovu nebo Nokii jde o dalšího výrobce, který se zaměří především na vývoj hardwaru, nikoliv softwaru. Uživatelé budou těžit z jednotného vzhledu prostředí na různých telefonech a teoreticky také rychlejších aktualizacích.

CS24

Jistotu však nemají majitelé telefonů žádnou. Google již Android zmodularizoval tak, aby aktualizace telefonů zrychlil a zjednodušil. Projekt Treble odděluje firmware a framework systému tak, aby se daly upravovat nezávisle na sobě. Výrobcům také poskytuje programy Android One a Android Go, u kterých definuje, jak má vypadat hardware, a sám pak dodává software. Android One už v Česku nabízí Xiaomi nebo HTC.

ZTE u nás dříve prodávalo levné telefony řady Blade, teď se snaží zaujmout značkou Nubia. ZTE také často připravuje mobily pro operátory (typicky Vodafone) nebo jiné firmy (například i u nás dostupný francouzský Archos).

Nubia UI na Z17mini Nubia UI na Z17mini