Hlavní navigace

Názor k článku Zuckerberg nenápadně vyhrožuje, že kvůli Applu může zpoplatnit Facebook i Instagram od RedMaX - Nesmysl, kauza Whatsapp vs. Signal jasne ukazala, jak...

  • 3. 5. 2021 14:25

    RedMaX

    Nesmysl, kauza Whatsapp vs. Signal jasne ukazala, jak moc je konkretni sluzba uzivatelum ukradena a jak rychle dokazou zmigrovat jinam. Pritom, kdo jste nekdy pouzivali Whatsapp a vyzkouseli jste Signal, tak vite, jak moc je ten klient Signalu horsi. Lidem teda zjevne, pokud je nekdo trochu popostrci, nevadi ani mene kvalitni dalo by se rict zakladni sluzby, jde jen o to, aby to neohrozovalo soukromi a nestalo to prachy.

    Facebook to sice ma hodne dobre promakany, snazi se na jejich ucet navazovat dalsi sluzby i fyzicke vyrobky, takze napriklad Oculus bryle uz bez Facebook uctu nefunguji a tudiz pak uzivateli nezbyde nez treba za ucet platit, aby mohl pouzivat VR bryle. Na druhou stranu to ovsem podtrhava prodeje tech bryli, protoze premyslivy zakaznik si je proste nekoupi, aby nebyl v budoucnu vydiratelnej.
    Proste to vidim tak, ze Facebook zpoplatni svou sluzbu a do tydne jsou uzivatele jinde. Konkurence jen ceka na nejakou chybu Facebooku.