Hlavní navigace

Zvěsti: Jaká bude druhá generace Apple iPad?

20. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple iPad, tabletový fenomén dnešní doby, se možná již brzy dočká svého výraznějšího vylepšení. Takové alespoň jsou nejnovější informace, které se k nám donesly z řad dodavatelů a tzv. "insiderů".

Mnozí z vás již slyšeli o technologii FaceTime, kterou disponuje nejnovější Apple iPhone 4. Jde o obdobu videohovorů v 3G sítích, Apple si však myšlenku přiohnul k obrazu svému - FaceTime funguje výhradně přes WiFi připojení, druhá strana musí mít (alespoň dnes) také iPhone 4 a kvalita přenosu dle prvních zkušeností recenzentů je spíše špatná. Jste tedy zcela nezávislí na operátorovi, jediné, na čem záleží, je dostupnost internetového připojení.

Nový Apple iPad by měl do vínku dostat přední i zadní kameru. K čemu potřebujete dvě kamery? FaceTime přímo počítá s tím, že budete chtít při komunikaci s druhou stranou občas ukázat i okolí odkud voláte, takto pouze provedete gesto prstem ruky a zařízení instantně začne propouštět obraz z druhé kamery. Jednoduché a efektní, to se rozhodně musí uznat. FaceTime je otevřeným standardem (zjednodušeně se dá přirovnat ke Skypu, resp. takhle by si to asi Steve Jobs v budoucnu představoval) a zapojit se tedy může každý: Apple by rád přilákal vývojáře na vývoj klienta pro desktopová zařízení, aby alokoval větší množství trhu.

MMF24

Současný iPad se svými 9,7" není rozhodně velký, přesto by jistě mohl být menší. FaceTime přímo vybízí k větší mobilitě uživatele a tak je velice dobře možné, že se již příští rok dočkáme menší, 7" varianty. Všechny informace však neberte zcela vážně, snad jen integrace FaceTime vypadá jako hotová věc.

Zdroj: news.softpedia.com