Hlavní navigace

Zvukovka Sound Blaster X-Fi

30. 9. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Creativepředstavila zvukovou kartu Sound Blaster X-Fi Notebook navrženou pro zlepšení zvuku hudby, filmů a her na přenosných počítačích. Nový Sound Blaster se vejde do standardního slotu ExpressCard a přemění nejnovější notebooky na prvotřídní zvukové systémy využívající oceňovanou audio technologii X-Fi.

Při použití s Creative Wireless Receiver osvobozuje Sound Blaster X-Fi Notebook uživatele od potřeby natahovat kabely od jejich notebooků k reproduktorům. Místo toho mohou kdekoli v domácnosti poslouchat zvuk se špičkovou kvalitou, a to bez kabelů! Zvuk je ‚Äövysílán‚Äò z karty Sound Blaster na Creative Wireless Receiver, která se dá připojit k napájeným reproduktorům nebo hi-fi systému. V domácnosti mohou být v provozu zároveň až čtyři přijímače (každý se samostatně napájenými reproduktory) vzdálené až 30 metrů od notebooku. Uživatelé se tak mohou zcela využívat flexibilitu bezdrátového řešení a poslouchat své oblíbené audio bez jakýchkoli zpoždění nebo výpadků. V domácnosti se mohou vytvořit individuální ‚Äözóny‚Äò, díky jimž lze ovládat reprodukci v různých pokojích.

Audio technologie Creative poskytuje významná zlepšení jakéhokoli poslechu. Technologie X-Fi Crystalizer využívá při přehrávání hudby audio algoritmy, díky nimž selektivně obnovuje instrumentální nebo vokální výšky a hloubky, které mohly být poškozeny nebo odstraněny během procesu komprimace do MP3, formátu iTunes apod.

Pro hraní her na PC poskytuje technologie X-Fi CMSS-3D skvělý prostorový zvuk ve sluchátkách a umožňuje hráčům přesně určovat pozici jejich protivníků i v případě, že je nevidí. Karta Sound Blaster X-Fi Notebook také využívá audio technologii Creative EAX ADVANCED HD vytvářející ohromující poziční audio realismus v dnešních nejhranějších hrách.

MMF24

Pro sledování filmů je karta Sound Blaster X-Fi Notebook doplněna o možnost bezplatného stažení softwaru PowerDVD s plnou podporu dekódování DTS a Dolby Digital. Technologie CMSS-3D poskytuje virtuální prostorový zvuk ve stereo reproduktorech a sluchátkách. Výsledkem je nevšední audio zážitek ze sledování filmů.

Doporučená cena karty je 1 499 korun, cena Creative Wireless Receiveru je 1 450 korun.