Hlavní navigace

Zynga chystá další hry, kterými ovládne Facebook

12. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejúspěšnější herní studio v sociálních sítích chystá další pecku, kterou chce bořit rekordy na Facebooku. Po úspěšném Pokeru, Mafia Wars, FarmVille a CityVille to bude další hra *Ville, tentokrát CastleVille v historickém a fantasy žánru.

Princip hry zůstane nejspíš znovu stejný, změní se prostředí a prý se máme těšit na úžasný soundtrack. Kdy chce Zynga CastleVille vypustit, zatím studio neřeklo. Ale můžete si už hlídat stránku facebook.com/castleville.

CastleVille

Dalšími chystanými hrami mají být Hidden Chronicles a Zynga Bingo. V App Store se má brzy objevit DreamZoo a už včera vydali Mafia Wars 2 pro Facebook a Google+. V pondělí navíc Facebook vydal novou mobilní aplikaci, ve které lze hrát hry napsané v HTML5. Zynga už proto připravuje Zynga Poker Mobile Web, Words With Friends HTML5 a FarmVille Express.

Zynga ještě ohlásila jakýsi Project Z. Na první pohled vypadá jako nová herní sociální síť, ale má být propojena s Facebookem. Zynga mluví o platformě pro všechny hráče casual hříček. Ve skutečnosti to zřejmě bude nová socsíť, ke které se můžete připojit pomocí účtu z Facebooku, ale veškerý chod bude v režii Zyngy. A to nejspíš kvůli penězům, protože Facebook si z her bere 30% provizi. Zynga si už ale stačila udělat jméno, takže může hráče přilákat k sobě a shrábnout veškeré dolary.

CS24

Aplikace Zyngy jen na Facebooku používá téměř 200 milionů lidí. Nejvíce táhne CityVille se 76 miliony hráči.

Zdroj: Zynga