Hlavní navigace

Dvacet let rozdílu. Microsoft remasteruje legendární Age of Empires [video]

13. 6. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft na herní veletrhu E3 oznámil, že připravuje remasterovanou verzi prvního dílu Age of Empires. Ta vyšla již v roce 1997 a šlo o jednu z prvních real-time strategií, které nebyly fantasy, ale zakládaly se na historických reáliích. Hráč provedl svou civilizaci (v původní hře jich bylo 12, další 4 přibyly v datadisku) vývojem z doby kamenné do doby železné. Age of Empires: Definitive Edition přinese původní hru i rozšíření Rise of Rome v nové grafice s podporou rozlišení 4K. Nový je herní komentář, opětovně byly orchestrem nahrána hudba, přibyl online multiplayer přes Xbox Live, podpora achievementů a podle Microsoftu byla výrazně upravena též hratelnost. Nic konkrétního nevíme, ale přibydou další úrovně odzoomování, což se u strategií vždycky hodí.

Hra bude k dispozici exkluzivně pro Windows 10. Vyjde ještě letos, podrobnosti se možná dozvíme v srpnu na Gamescomu. Microsoft zatím hledá betatestery, kteří pomohou AoE: DE vyladit.

CS24

V roce 2013 již vyšel remasterovaný Age of Empires II: HD Edition. Jeho přijetí ale nebylo moc dobré. Nová byla jen grafika a provázání se Steamem. Hratelnost se ale nezměnila a remaster s sebou přinesl i nové problémy. Jedničku však čeká větší péče.