Hlavní navigace

Eurocom Monster 4.0: drobek s masivním výkonem (recenze)

28. 7. 2014

Sdílet

 Autor: Redakce

Design, zpracování a specifikace

Minulý týden jste si u nás mohli přečíst test grafické karty Nvidia GeForce GTX 860M. Slíbil jsem vám také brzkou recenzi herního stroje, ve kterém je vsazena. Tím je Eurocom Monster 4.0 – malý 13,3" notebook s překvapivě velkým výkonem.

Eurocom je kanadská značka herních notebooků, co používá šasi od firmy Clevo. U nás přístroje Eurocom distribuuje společnost Goldmax, která je ještě před nedávnem prodávala pod svou značkou. Testovali jsme například Goldmax Monster 1.0 a řadu dalších. Nyní jsou tyto notebooky už pojmenovány pouze jako Eurocom. Goldmax je stále prodává, ale není už sám – Alza.cz notebooky Eurocom poskytnuté Goldmaxem nyní začíná zařazovat do nabídky také.

Eurocom Monster 4.0
Eurocom Monster 4.0

 

Design

Šedočerný design je celkem pěkný. Notebook se svými ostře řezanými zalomenými boky působí dost zajímavě a nevypadá už jako nudná krabice, na které se Eurocom specializoval před pár lety. I nadále je ale design přece jen střídmější, než jak to vidíme u konkurence.

Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0

Zpracování

Notebook je vyveden z bytelného plastu, velkého prohýbání se nedočkáte. Na víku je povrch tvořen měkčenou („pogumovanou“) vrstvou, zato opěrky jsou už z tvrdého lesklého materiálu. Slícování i pevnost plastů hodnotím nadprůměrně. I díky malému tělu a nízké hmotnosti pouhé 2,0 kg notebook drží jak má.

Nelíbily se mi asi dvě drobnosti. Jednak maximální otevření víka notebooku – 130 ° je normálně dost, ale u menšího notebooku, který si můžete položit na klín, by se hodilo i více. Dále malý výstupek na přední spodní části, který je dost ostrý.

 

Specifikace

Všechny notebooky Eurocom jsou hodně volně konfigurovatelné, jak zjistíte na stránkách Goldmax.cz. Do malého Monsteru můžete nacpat velký disk, dvě SSD do mSATA slotů, a coby procesor až extrémní Core i7-4930MX. Grafikou je vždy Nvidia GeForce GTX 860M. Displej je v základu osazen lesklý s masivním rozlišením 3200 × 1800 px, můžete ale i něco ušetřit a vzít prostě matný Full HD panel – osobně bych to doporučil spíše.

Eurocom Monster 4.0
Cena vč. DPH 45 490 Kč (Alza.cz)
Zapůjčil Goldmax
Hardwarová výbava
Procesor Intel Core i7-4810MQ
Počet jader (virtuálních) 4 (8)
Frekvence 2,8 GHz
Max. frekvence (turbo) 3,8 GHz
Operační paměť 16 GB (2× 8 GB DDR3L 1600 MHz)
Úložiště (velikost) 120+1000 GB
Úložiště (typ, rychlost) SSD (Crucial M500)
7200otáčkový pevný disk
Optická mechanika
Displej 13,3", 3200 × 1800 px, lesklý, IPS
Grafická karta

Nvidia GeForce GTX 860M 2GB GDDR5
Intel HD Graphics 4600 (integrovaná)
–> přepínatelné (Nvidia Optimus)

Rozhraní
Výstupy na monitory HDMI, D-Sub (VGA)
Porty (s výjimkou USB) 2× 3,5mm audio jack, síťový RJ-45 (1Gb/s)
Počet portů USB 2.0 1
Počet portů USB 3.0 3
Čtečka paměťových karet SD/MMC
Bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0
Rozměry, baterie
Rozměry 330 × 227 × 31,9 mm
Hmotnost 2,0 kg
Baterie 62 Wh, šestičlánková
Software
Operační systém Windows 8.1 (64-bit)

Klávesnice, touchpad, displej a konektivita

Porty, konektivita, a notebook ze stran

Na levé straně notebooku najdete výdech chlazení, konektor USB 2.0 a dva 3,5mm jacky pro připojení zvuku. Přední strana obsahuje jen slot na SD karty a kontrolky.

Napravo máte tři porty USB 3.0, porty HDMI, VGA (D-Sub) a síťový konektor RJ-45. Dále zdířku pro napájecí adaptér a slot pro zámek.

Máte tu nejvyšší standard bezdrátového připojení, Wi-Fi 802.11ac, a to síťovku Intel Dual Band Wireless-AC 7260 a Bluetooth 4.0 + HS. Drátová síťovka je od Realteku, samozřejmě Ethernet 1Gb/s.

Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0

Klávesnice

Klávesnice je celkem pohodlná. Povrch kláves je hladký a nebylo potřeba redukovat žádné klávesy, vše je v plné velikosti. Nechybí Insert, Delete ani klávesy pro pohyb v dokumentech ve své primární funkci. Psaní je středně hlasité.

Celá klávesnice je bíle podsvícená, podsvětlení můžete regulovat ve dvou stupních či úplně vypnout.

Eurocom Monster 4.0Eurocom Monster 4.0Eurocom Monster 4.0Eurocom Monster 4.0

Touchpad

Máme tu tradiční touchpad, nikoli clickpad. Tlačítka jsou trochu hlasitější, ale jinak celkem pohodlná. Samotná dotyková plocha mi ovšem dělala problémy. Touchpad se někdy zasekl a třeba sekundu nereagoval na tahy. Děje se to u řady notebooků, po chvíli si toho všimnete a po další chvíli si zvyknete touchpad používat opatrněji a vyhnout se typicky různým gestům či „drag'n'dropu“. Silně bych ale doporučil si pořídit myš.

Eurocom Monster 4.0
Eurocom Monster 4.0

 

Displej

Použitý displej má matrici IPS a masivní rozlišení 3200 × 1800 px. S lesklým povrchem a úhlopříčkou jen 13,3" je displej neuvěřitelně jemný. Rozlišení ale dělá problémy ve Windows – řada aplikací stále neumí pracovat s různými hodnotami dpi. Navíc jako vždy snižuje výdrž notebooku. Monster 4.0 můžete naštěstí sehnat i s matným Full HD displejem – ten bych určitě doporučil.

V rozlišení 3200 × 1800 px pracuje displej jen na 48 Hz. Toho si pravděpodobně nevšimnete, citlivější oko si ale může všimnout, že obraz není tak absolutně plynulý jako na 60Hz displeji.

Barvy byly pěkné, živé a celkem přesné. Škoda jen pouze průměrné černé a tedy průměrného kontrastu.

Díky vysokému nastavitelnému jasu displeje není problém pracovat venku či proti oknu.

Eurocom Monster 4.0

Svítivost:  13-325 cd/m2 (120 nit v 35–40 %)
Kontrast: 1:266

Měřili jsme kolorimetrickou sondou Datacolor Spyder 3 Express.

Hardware, výkon

Hardware

Procesorem je tu Intel Core i7-4810MQ, čtyřjádrový Haswell na 2,8–3,8 GHz s podporou Hyper-Threadingu, tedy virtuální osmijádro. V čipu najdeme integrovanou grafiku HD Graphics 4600, hlavní grafickou kartou je ale Nvidia GeForce GTX 860M. Ta staví na 28nm jádře GM107 architektury Maxwell, má 640 CUDA jader a 2 GB paměti GDDR5 na 128bitové sběrnici. Více si můžete přečíst v článku jí věnovaném.

 

Operační paměti je osazeno 16 GB typu DDR3L na 1600 MHz efektivně. RAM je zapojena dvoukanálově.

Eurocom Monster 4.0

Coby úložiště slouží 120GB SSD, konkrétně Crucial M500 ve slotu mSATA. Další slot mSATA je volný a v 2,5" šachtě je zapojen 1TB 7200otáčkový disk od Hitachi.

Eurocom Monster 4.0

Výkon

Eurocom Monster 4.0Eurocom Monster 4.0

Výkon je celkově vysoký a vyrovnaný. Procesor sice nepracuje vždy na maximálním Turbo taktu, přesto je ale rychlý jako blesk. Velká RAM a svižné SSD potom dále zaručují vysokou rychlost celého systému.

Grafická karta výkonem dotahuje GeForce GTX 770M, ve Full HD můžete hrát téměř vše na plné detaily. Na osazené rozlišení 3200 × 1800 px už ale dost síly nemá.

Testy procesoru

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

x264 FHD benchmark v1.0.1 64-bit

FHD benchmark také používá bezplatný x264, počítá už s 64bitovými systémy a má příjemnější rozhraní. Benchmark si můžete v připraveném vlákně v našem diskuzním fóru.

Cinebench R11.5 64-bit

Poslední verze benchmarku výkonu v Cinema 4D. Výsledek při renderingu na jediném jádru uvádíme spíše jako teoretickou zajímavost.

 

Testy úložiště, PCMark 8

AS SSD Benchmark měří jednak sekvenční i náhodné rychlosti, dále hodnotí úložiště i bodově. Používáme jej pouze pro SSD. Má také subtest Copy benchmark, který se zaměřuje na kopírování vzorku souborů – tento test používáme vždy.

 

Eurocom Monster 4.0Eurocom Monster 4.0

CrystalDiskMark měří výkon úložiště. Zaznamenává jak sekvenční rychlost, tak náhodné čtení různě velkých bloků.

Eurocom Monster 4.0

 

HD Tune měří sekvenční rychlost a přístupovou dobu.

Eurocom Monster 4.0

PCMark 8 je nový nástroj, který nám Futuremark dal k dispozici ještě před jeho uvedením na trh. Funguje trochu jinak – najdete v něm několik sad testů zaměřených na různé využití PC. Sady si můžete i nastavovat podle vlastních představ.

Vždy pouštíme akcelerovanou verzi benchmarku.

Test Storage bych bral s rezervou – benchmark v něm zřejmě zohledňuje, zda má notebook samostatné SSD. Například modely s SSHD drtivě prohrávají proti hybridním zapojením, která jsou na úrovni velikých SSD – realita je ovšem poněkud jiná.

 

Testy herního výkonu

3DMark 11

Ještě před nedávnem nejnovějším testem grafiky od Futuremarku byl 3DMark 11. Ten už používá DirectX 11 (Shader Model 5.0) a žádnou fyziku pouze pro jednu značku. Nyní Futuremark vydal nový 3DMark (bez číselného označení verze) a my začínáme sbírat výsledky z něj.

Opět používám referenční nastavení a profil Performance (skóre je ve tvaru Pxxxx), 1280 × 720 px.

 

Opět samozřejmě přikládám i graf s výsledky skóre grafického výkonu.

Testy herního výkonu

Nejnovějším benchmarkem od Futuremarku je letošní 3DMark, tentokrát bez označení verze. Jeho velkou novinkou je přítomnost hned tří sad testů, z nichž výsledky té nejnižší jsou srovnatelné i s výsledky 3DMarku pro Android a iOS. Ačkoli výsledky vypadají značně divoce a zatím máme k dispozici jen značně omezený počet výsledků, pro informaci sem dávám grafy. Jakmile bude možné sehnat k testu i nějaký top-model konkurence, začnu ze skóre vyvozovat závěry, zatím ale 3DMark v průměrných výsledcích započítán není.

Nvidia GeForce GTX 780M

Testuji vždy s referenčním nastavením, pokud používám benchmark Fire Strike, tak s připojeným displejem alespoň s rozlišením Full HD.

3DMark: Ice Storm

Prvním testem je velmi nenáročný Ice Storm. Krásně plynule jej umí vykreslit i mobilní telefony. Výsledky bohužel nejsou příliš přesně vypovídající.

3DMark: Cloud Gate

Cloud Gate je poněkud náročnější a už vázán na platformu x86 a Windows. S výsledky je to stejné jako u Ice Stormu – staré technologie brání reálnému promítnutí výkonu.

 

3DMark: Fire Strike

Pekelně náročná část Fire Strike je pravým nástupcem 3DMarku 11. Spouštíme ji v referenčním nastavení a tedy v rozlišení 1920 × 1080 px.

 


Herní testy – 1920 × 1080 px

Aliens vs. Predator

Scénu z úvodu hry jsme nově nahradili samostatným benchmarkem, který je na internetu k dispozici ke stažení zdarma. Běží v režimu DirectX 11 a je o poznání náročnější než náš původní test.

Pro snadnější testování existuje utilita AvP benchmark tool, tu stačí nastavit takto a spustit test:

Aliens vs. Predator je v naší metodice nový, máme tu tedy jediný výsledek, který s příštím testem highendové grafiky doplníme a srovnáme. Momentálně můžete na srovnání mrknout třeba do recenze GeForce GTX 780 na ExtraHardware.

Battlefield 3

Oblíbený Battlefield 3 (DirectX 11) se testuje docela obtížně, FPS jsem měřil Frapsem a testovací běh provedl ručně. Stejně jako Adam Vágner na ExtraHardware jsem měřil první misi (nepočítám tutorial v metru). Benchmark zapínám při prvním slovu v transportéru, po vystoupení počkám, až se objeví za vojáky nápis Follow a jdu rovně po ulici až k vojákovi šacujícímu civilistu. U něj se otočím o 90 ° doprava, jdu k briefingu s poručíkem, obejdu stůl s mapou, zadívám se zpět na ulici, ze které jsem přišel a počkám, než briefing skončí, potom benchmark vypínám. To vše trvá téměř přesně 119-120 s.

Nastavení jako vždy - maximální hodnoty, rozlišení 1920 × 1080 px, 4× MSAA.

Minimální fps:

  • GeForce GTX 880M + Core i7-4800MQ: 37 fps
  • GeForce GTX 780M + Core i7-4930MX: 35 fps
  • SLI 2× GeForce GT 650M + Core i7-3630QM: 18 fps
  • GeForce GT 650M + Core i7-3630QM: 12 fps
  • CrossFireX 2× Radeon HD 7970M + Core i7-3720QM: 69 fps
  • SLI 2× GeForce GTX 680M + Core i7-3720QM: 50 fps
  • Radeon HD 7970M + Core i7-3720QM: 34 fps
  • GeForce GTX 680M + Core i7-3720QM: 26 fps
  • GeForce GTX 580M + Core i7-2760QM: 18 fps
  • Radeon HD 6990M + Core i7-2760QM: 17 fps

BioShock Infinite

Stejně jako další nové hry z AMD Game Evolved (či přímo Never Settle) i BioShock Infinite obsahuje docela hezký zabudovaný benchmark, který odzkouší několik lokací. Nastavení Ultra (DX11) zajistí využití všech moderních ve hře využitých technologií kromě DDOF (Diffusion Depth Of Field). Výsledkem v grafu jsou průměrná fps napříč všemi lokacemi (průměr průměrných fps).

Rozlišení 1920 × 1080 px, nastavení Ultra DX11 (bez DDOF).

 

Crysis 2

CryEngine 3 s DirectX 11 je občas kritizován za přehnanou teselaci, jde ale o relativně populární a náročnou hru, která očividně nijak moc nediskriminuje ani jednu značku, alespoň, co se grafiky týče. Používal jsem Adrenaline Benchmark.

Jako vždy, testoval jsem v 1920 × 1080 px, 4× MSAA a maximálních detailech (Ultra a jednotlivě nastavená maxima), testovací sekvenci Central Park a průměr ze dvou průchodů.

Crysis 3

V Crysis 3 používám FRAPS a měřím sekvenci na začátku hry (kromě tutorialu). Benchmark zapínám, když začínám běžet za Psychem a vypínám, jakmile vyběhneme po schodech nahoru do první místnosti. Měřím tři průchody a zaznamenávám průměr.

Rozlišení 1920 × 1080 px, rozlišení textur i specifikace systému velmi vysoké. Antialiasing SMAA střední.

 

Far Cry 2

Far Cry 2 s enginem Dunia na DirectX 10 je starší hrou, v dnešním testu je už pouze ze setrvačnosti. Používal jsem Far Cry 2 Benchmark Tool.

V benchmarku jsem nastavil Ranch Small, 1920 × 1080 px, 4× MSAA, maximální (Ultra) detaily a zapisoval jsem průměr ze dvou průchodů.

Mafia II

Nejen v ČR populární druhý díl Mafie sice staví na DirectX 9.0c, ale i přesto je docela náročný. Navíc je tu podporovaný fyzikální model APEX, který GeForce umí akcelerovat přes PhysX. Do celkového hodnocení jsem počítal pouze výsledky s vypnutým APEXem (první graf).

Rozlišení 1920 × 1080 px, 2× SSAA (zapnutý anti-aliasing ve hře), maximální detaily a APEX vypnuto, resp. na střední hodnotu. Měřil jsem v demoverzi vestavěným benchmarkem, zapisoval jsem druhý průchod.

Metro: Last Light

Nové Metro: Last Light vypadá na maximální detaily s nejvyšší úrovní teselace opravdu dobře, ale co se požadavků na výkon grafické karty týče, je to opravdu zabiják. Testoval jsem ve vestavěném benchmarku z originální hry, v rozlišení 1920 × 1080 px, quality very high, tesselation very high, SSAA 4×, AF 16×. Ve druhém testu jsem zatrhl i položku Advanced PhysX.

Metro je zde opět pouze informativně, do průměru jej nemám jak započítat, budu si muset počkat na více nového hardwaru na trhu.

 

 

Na Radeonu by mělo zapnutí PhysX efektů dopad mnohem radikálnější, tady ale můžeme říct, že když ten či onen detail o něco snížíte, můžete hrát i s PhysX, a to je u takto náročné hry co říct.

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Nejnovější verzi populární hry nabité moderními technologiemi testuji v samostatném benchmarku.

V něm pak celkové nastavení Ultra, Enhan. full dynamic lighting na DX11. V Advanced Options zatrhávám DirectX 10.1.  Dále 4× MSAA navíc s MSAA for A-teste objects (anti-aliasing transparentních textur), SSAO Mode nastaveným na HDAO, kvalitou na Ultra (verze Compute Shader), zapnutou teselací i CHS (Contact hardening shadows). Jinými slovy maximální detaily v 1920 × 1080 px s 4× MSAA.

Zapisuji průměr čtyř různých průchodů.

World in Conflict

World in Conflict s API DirectX 10 (možno i DirectX 9.0c) už je taky docela stařečkem, ovšem relativně náročným na procesor i grafickou kartu. Testoval jsem ve vestavěném benchmarku.

 

Nastavil jsem detaily very high, anizotropní filtrování jsem zvedl na 16× a měřil jsem v rozlišení 1920 × 1080 px s 4× MSAA.

 

Výdrž a provozní vlastnosti

Výdrž, hluk a zahřívání

Notebook má šestičlánkový akumulátor s kapacitou 62 Wh. Čipset podporuje Optimus, technologii přepínání grafických karet od Nvidie. Kvůli vysokému rozlišení displeje je ale výdrž na webu nižší, než by napovídaly ostatní parametry. Dost přes 4 h je nicméně i tak slušný výsledek.

  • Web (Cnews.cz v Chrome, obnovování každých 15-20 s, Wi-Fi, jas ~120 cd/m2): 4:29 h

Hluk byl celkem nepříjemný. V klidu byl notebook relativn tichý, ale v zátěži se ventilátor skokem rozjel na velmi vysoké otáčky.Podle mých zkušeností s Goldmaxem se toto možná spraví s novou verzí BIOSu, ale prozatím je regulace otáček ventilátoru celkem nedotažená.

Procesor i grafická karta mají jeden společný chladící okruh. To znamená, že v herní zátěži vysoký hluk opravdu potřeba je. Procesor v zátěži nedosahuje maximálních Turbo frekvencí pro více jader. Výkon je tak o nějakých 10–15 % nižší, než bych od daného CPU čekal. I tak jde ale o velmi svižný čip.

Eurocom Monster 4.0Eurocom Monster 4.0

Zásuvkovým wattmetrem jsem změřil přibližnou spotřebu notebooku. Baterie se nenabíjela a obraz byl posílán do externího monitoru. Pro srovnání uvádím hodnoty v klidu, při hraní Crysis 2 a při burn-in 1080p benchmarku aktuální verze Furmarku:

  • příkon notebooku v klidu: 17 W
  • příkon při hraní Crysis 2: 106 W
  • příkon při Furmarku 1.13: 102 W

Eurocom Monster 4.0Eurocom Monster 4.0Eurocom Monster 4.0Eurocom Monster 4.0

Zvuk

Reproduktory jsou zde v konfiguraci 2.0 – dva repráčky v zadní spodní straně notebooku. Zvuk je celkem čistý a hlasitý, to se dá ovšem od herního notebooku této cenové kategorie čekat. Basů se tradičně nedočkáte.

 

Software

Operačním systémem je tu Microsoft Windows 8.1 v 64-bitové verzi. Různého bloatwaru je tu pomálu, což bývá u notebooků Eurocomu tradiční výhoda.

Závěr, plusy a mínusy

Eurocom herní notebooky umí, nový 13,3" Monster 4.0 není výjimkou. Coby malý výkonný přístroj má i své mouchy, celkově vzato se mi ale líbil.

Eurocom Monster 4.0
Eurocom Monster 4.0

Z kladů bych vyzdvihl výkonný procesor, grafickou kartu i SSD, hodně RAM a zkrátka vysoké parametry celkově. Velkou výhodou je možnost si notebook nakonfigurovat, jak se vám zlíbí. Dva přítomné mSATA sloty dovolí osadit třeba dvě SSD a 2,5" šachta pojme klidně terabajtový disk. To vše v 13,3" úhlopříčce s rozumnou hmotností i tloušťkou. Taková GeForce GTX 860M se osazuje jinak pouze do 15–17" notebooků.

Plusem je určitě i displej, IPS panel s 3200 × 1800 px je opravdu dobrý. Zde bych ale přeci jen doporučil sáhnout po matném Full HD LCD. Ušetříte peníze, výdrž na baterku se zvýší a příliš vysoké rozlišení zde spíš škodí. Grafika na něj nemá obvykle dost síly a Windows s ním neumí dobře pracovat.

Ze záporů musím zmínit nepříjemný hluk chladiče, který beztak není úplně dokonalý. Do 13,3" šasi zkrátka pořádné chlazení nenacpete, CPU i GPU tak chladí jediný okruh a to v zátěži vyvolá vysoký hluk i teploty. Procesor sice nethrottluje, ale je přeci jen o něco pomalejší než typické Core i7-4810MQ pod dobrým chladičem.

Průměrný výkon je počítán z výsledků z: 3DMark 11, 3DMark: Fire Strike, Aliens vs Predator, Battlefield 3, Bioshock Infinite, Crysis 2, Crysis 3, Far Cry 2, Mafia II, Metro: Last Light, S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat a World in Conflict.

Pokud sháníte vysoký výkon v malém formátu, určitě se na Monster 4.0 podívejte. Ve větších noteboocích je sice vše řešeno poněkud lépe, i do 13" přístroje se vše vejde jen s drobným kompromisem a mírně vyšší cenou.

 

+ malý notebook s extrémním výkonem
+ velmi silná herní grafika
+ výkonný procesor, 16 GB RAM
+ velký disk + rychlé SSD
 + IPS displej s rozlišením 3200 × 1800 px
+ podsvícená klávesnice
+ zajímavé možnosti jiných konfigurací 
+ Wi-Fi 802.11ac 

− vysoké rozlišení nezvládá pořádně Windows ani grafika ve hrách
− hlučné a neadekvátní chlazení
− podivně fungující touchpad 
 

Hodnocení: 85 %

 

Specifikace

Eurocom Monster 4.0
Cena vč. DPH 45 490 Kč (Alza.cz)
Zapůjčil Goldmax
Hardwarová výbava
Procesor Intel Core i7-4810MQ
Počet jader (virtuálních) 4 (8)
Frekvence 2,8 GHz
Max. frekvence (turbo) 3,8 GHz
Operační paměť 16 GB (2× 8 GB DDR3L 1600 MHz)
Úložiště (velikost) 120+1000 GB
Úložiště (typ, rychlost) SSD (Crucial M500)
7200otáčkový pevný disk
Optická mechanika
Displej 13,3", 3200 × 1800 px, lesklý, IPS
Grafická karta

Nvidia GeForce GTX 860M 2GB GDDR5
Intel HD Graphics 4600 (integrovaná)
–> přepínatelné (Nvidia Optimus)

Rozhraní
Výstupy na monitory HDMI, D-Sub (VGA)
Porty (s výjimkou USB) 2× 3,5mm audio jack, síťový RJ-45 (1Gb/s)
Počet portů USB 2.0 1
Počet portů USB 3.0 3
Čtečka paměťových karet SD/MMC
Bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0
Rozměry, baterie
Rozměry 330 × 227 × 31,9 mm
Hmotnost 2,0 kg
Baterie 62 Wh, šestičlánková
Software
Operační systém Windows 8.1 (64-bit)

Galerie fotografií, screenshoty

Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0

CS24

 

Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0 Eurocom Monster 4.0