Hlavní navigace

Asistent Googlu má hlas a nově i „tvář“. Home Hub ani moc nestojí

11. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google Assistant opět dostal nové tělo, po chytrých reproduktorech Home, Home Max a Home Mini přichází Home Hub. Vůbec poprvé neumí jen mluvit, ale také ukazovat. Na čele má sedmipalcový dotykový displej, takže vypadá jako tablet ve stojánku. Nad obrazovkou se nachází pouze světelné čidlo, nikoliv kamera. Google si totiž představuje Home Hub na nočním stolku.

Bez kamery se člověk nemusí bát, že by jej někdo tajně šmíroval (byť poslouchat stále může) a díky čidlu se bude obrazovka automaticky ztlumovat podle okolního světla tak, aby v noci nezářila a ve dne na ní bylo něco vidět.

Home Hub zvládne totéž co mobil, ale je na něj pořád vidět. Ráno asistent ukáže počasí, denní agendu nebo upozorní, že na pravidelné trase do práce je zácpa, takže byste měli vyrazit dříve. Assistant se pokus odpovědět na vaše dotazy, umí programovat různé denní rutiny, což se bude hodit v chytré domácnosti.

Podle Googlu již Assistant umí komunikovat s více než 10 000 typy produktů. Když zazvoní budík, začne pomalu rozsvěcet světlo, připravovat kávu, upraví teplotu na termostatu apod. Záleží, s čím vším se přes Wi-Fi nebo Bluetooth domluví.

KL24

Díky obrazovce si na něm děti mohou pouštět pohádky, v kuchyni nabídne recepty v obýváku poslouží jako fotorámeček. Podporuje protokol Cast, takže na něj budete moci poslat video nebo zvuk z libovolných aplikací podporujících Chromecast. Samotný Home Hub ale i bez mobilu přehraje například hudbu ze Spotify, není vázán jen na googlovské služby. S Hubem lze také telefonovat, avšak pouze hlasově.

Home Hub zamíří koncem října do obchodů, stojí 149 dolarů (4100 Kč s DPH). Do Česka se samozřejmě oficiálně nepovídá, dokud u nás nebude český Assistant. Což by se do konce roku mělo změnit.

Byl pro vás článek přínosný?