Hlavní navigace

Google zaplnil černou lištu dalším odkazem – na Play (Market)

27. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už to vypadalo, že se Google černé lišty nadobro zbaví, ale zjevně s ní má jiné plány. Je to efektivní způsob, jak vyplnit všechny své weby odkazy na další služby. To teď znovu učinil, navíc nevídaným způsobem.

Dříve odkazy přidával, měnil nebo přehazoval pořadí, teď však přidal nový odkaz na Google Play s červenou značkou Novinka. Jako by tím křičel, aby každý zkusil klepnout.

Google

Odkaz má bohužel jednu vadu. Zobrazí se všem. Problém Google Play je, že v Česku (ale i většině dalších zemí) funguje jen jako obchod s aplikacemi pro Android. Knihy, filmy ani hudbu si nekoupíte. To je přitom obsah, který využije každý bez ohledu na desktopou nebo mobilní platformu. Jenže odkaz v Česku vede pouze na Google Play Store (bývalý Android Market), a ten je pro uživatele iPhonů, Symbianů, WP apod. bezcenný. (Leda že by chtěl Google lákat, jaké aplikace vás donutí na Android přejít.)

Přitom by Google mohl rozpoznat, zdali má uživatel k účtu přiřazeno i zařízení s Androidem. Nejlepší možností by samozřejmě bylo, kdyby si každý mohl zvolit odkazy, které se v liště zobrazí. Já osobně bych místo Zpráv (News) ocenil RSS čtečku Reader. Co vy?