Hlavní navigace

Microsoft: „Windows 7 není hotov“

14. 7. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

K včerejšímu úniku sestavení s číslem 7600 se nyní vyjádřil samotný Microsoft na Windows 7 blogu. Dle slov vývojářů je dokončení velice blízko, ale stále je třeba zapracovat na všech jazykových mutacích, aby mohlo být opravdu hotovo.

Windows 7 dosáhne finální RTM verze, Microsoft o tom bude informovat jako první. Každé sestavení musí projít pečlivým procesem validace pro zajištění požadované kvality, což je poměrně časově náročná činnost. Vývojáři před uniklými sestaveními varují, může se jednat o podvodné verze, často s „bonusem“ ve formě nějakého malwaru.

Několik týdnů po oficiálním oznámení dosažení RTM milníku mohou finální systém stahovat MSDN a Technet předplatitelé. Už 1. září bude systém dostupný k objednání ve formě multilicencí pro velké firmy a 22. října zasáhne obchody předinstalován OEM výrobci na prodávaných zařízeních, případně ve formě krabicové verze pro vybrané trhy, v ČR o pár dnů později, tedy 31. října.

CS24

Produktové klíče z Beta a RC testovacích verzí samozřejmě fungovat nebudou. Potěší přítomnost 32 i 64bitového disku ve všech edicích, nikoliv pouze v nejvyšší verzi jako u Windows Vista. Release Candidate verzi naštěstí půjde používat i chvíli po zahájení prodejů, a to do 1. března 2010, kdy začne dvouhodinové vypínání následované úplnou nefunkčností od 1. června. Při přechodu z RC na finální verzi bude nutné bohužel provést pouze čistou instalaci.

Zdroj: Windows 7 Team Blog