Hlavní navigace

AirLive představila novou stropní IP kameru s nočním viděním OD-2050HD

Zdroj: Redakce
Komerční sdělení
6. 6. 2012

Sdílet

AirLive představila novou stropní IP kameru s nočním viděním OD-2050HD v antivandal provedení

Taipei, Taiwan: AirLive, jedna z nejpokročilejších světových značek networkingu a komunikačního zařízení, nedávno představila novinku stropní 2Mpix IP kameru s LED přísvitem do 20 m a infračerveným filtrem pod označením AirLive OD-2050HD, která umožňuje tomuto modelu efektivní noční vidění i za nepříznivých podmínek. Tento model svým majitelům zajistí až 6× lepší rozlišení než klasické běžné CCTV kamery.

OD-2050HD

Proti nepříznivému počasí a „vandalům“ je model opatřen odolným krytím IP66, které zaručuje dle mezinárodního standardu odolnost proti vniknutí jakýchkoli předmětů, prachu a tryskající vodě. Kamera podporuje kompresní formát H.264. Ten umožňuje přenášet obraz ve vyšší kvalitě při nižší přenosové rychlosti (až 2× lepší kvalita při stejné velikosti než u MPEG-2). Například díky tomuto formátu lze snížit velikost pořízeného souboru až o 90 %, což u původního 1Mpix obrázku znamená kompresi na 10 kB. Uvedenou schopnost uvítají uživatelé zejména při využívání mobilních přístupů k sledovaným objektům prostřednictvím mobilních aplikací. Právě pro tyto účely a vaše pohodlí jsme vyvinuli aplikaci IPCAM Viewer. Díky této funkci si můžete prohlédnout obrázky z několika kamer pomocí zařízení se systémem Android, nebo OS X (iPhone, iPad).

Kamera je vybavena PoE portem (802.3af) pro napájení elektrickou energií přes klasický síťový kabel. Vysoké 2Mpix rozlišení CMOS senzoru je ideální pro sledování detailů i velkých ploch. Široký a teleskopický záběr tomuto modelu zajišťuje varifokální automatický objektiv s nastavitelným proměnným ohniskem 3-9 mm. Široký pozorovací úhel s pokrytím od 120° do 40° a automatická uzávěrka (auto iris) reaguje na množství světla v objektivu a svým otevíráním nebo přivíráním jej reguluje.

Kvalitu videa z OD-2050HD posoudíte okamžitě po zhlédnutí plynulého a detailního obrazu. Události zachycené kamerou rychlostí 30 snímků za sekundu jsou kvalitní a zřetelné. Kamera nabízí plných 1080p což je nejkvalitnější zobrazovací mód standardu HDTV. Rozlišení je tedy 1920 × 1080 bodů. Někdy je 1080p označováno jako „plné“ HDTV rozlišení. Poměr stran je 16:9.

Výhodou tohoto modelu je přímé propojení s alarmem. Lze např. připojit čidlo, které reaguje na otevření dveří, rozbití výlohy, kouř, nadměrný hluk apod. Připojí-li se ke kameře i alarm, můžete jej rovnou spustit.
U větších projektů je možno si při instalaci vybrat software CamPro Professional, inteligentní kontrolní systém, který byl navržen v reakci na poptávku zákazníků po specifických funkcích a vlastnostech profesionálních zařízení, na základě architektury klient / server, CamPro Professional poskytuje vzdálenou správu. Pouze tento software nainstalujete na vašem serveru a řídit jej z jakéhokoliv místa na světě.
Protože se jedná o kameru vhodnou pro náročné provozy a náročná prostředí odolná vandalskému přístupu, doporučujeme kameru nainstalovat společně s naším držákem WMK-2056.

Více informací o tomto produktu: http://www.airlive.com/product/OD-2050HD