Hlavní navigace

AirLive představila nový bezdrátový router s podporou 4G modemů model

Zdroj: Redakce
Komerční sdělení
12. 6. 2013

Sdílet

AirLive představil novinku svého výrobního program, bezdrátový router Air4G, který zaujme především svojí podporou 3G a 4G bezdrátových modemů. Air4G obsahuje ovladače pro více než 500 v současnosti dostupných 3G a 4G modemů, takže jejich použití je skutečně jednoduché, spočívá v podstatě pouze v připojení modemu do určeného USB portu. Dokonce je možné využít jako modemu připojeného smartphonu s USB konektorem

Možnost připojení 3G, resp. 4G modemu je neocenitelná funkce např. pro zajištění redundance internetového připojení všude tam, kde je stálá dostupnost internetu nutností, ve firmách nebo při provozování online aplikací. Ovšem bezdrátový modem nemusí nutně sloužit pouze jako záloha, samozřejmě může představovat jediné připojení k internetu a umožnit například dopravcům zlepšit úroveň svých služeb nabídkou připojení ve vlacích, autobusech a jiných dopravních prostředcích. Další možností využití je při pořádání jednorázových akcí v místech bez dostupnosti pevného připojení.

Airlive 4G

Firmware routeru Air4G je pro práci s bezdrátovým modemem plně připraven. S pomocí funkcí failover a loadsharing dokáže mezi pevným a bezdrátovým připojením přepínat v případě výpadku jednoho z nich, resp. plynule rozdělovat vytížení simultánně mezi oběma.

Bezdrátová část routeru Air4G podporuje nejmodernější standart 802.11n s přenosovou rychlostí až 150Mbit/s. Samozřejmostí je přítomnost všech v současnosti používaných druhů zabezpečení bezdrátové komunikace,. Konfigurace routeru se provádí v grafickém webovém rozhraní, kde je možné nalézt všechny funkce očekávané u moderního přístroje této kategorie, firewall, filtrování paketů, pravidla pro NAT, nastavení přístupu , nastavení priority dle typu síťového provozu a další.

Router Air4G představuje skvělou volbu tam, kde je prioritou zajištění nepřetržité dostupnosti připojení, nebo kde je požadována mobilita a flexibilnost nasazení, v dopravě nebo při outdoorových akcích. Díky nízké spotřebě energie je možné jednoduše vytvořit zcela mobilní řešení, třeba i s akumulátorovým napájením.

Pro více informací o výrobku můžete navštívit: http://www.airlive.com/product/Air4G