Hlavní navigace

Chronotechna nabízí nejčernější hodinky na světě

 Autor: Chronotechna
Značka Chronotechna má dlouhou historii, která sahá až do roku 1946, kdy začala jako státní podnik vyrábět hodinářské komponenty. Po roce 1989 neměla značka mnoho štěstí a téměř zanikla. Obnovená Chronotechna v polovině srpna letošního roku spustila na Kickstarteru již druhou kampaň se zcela novým modelem NanoDive z nejčernějšího materiálu, na jehož výrobě spolupracuje s Univerzitou Pardubice.
Komerční sdělení
30. 8. 2021

Sdílet

Cesta zpět na výsluní

Majitelem Chronotechny je dnes švýcarský investor s českými kořeny Harry Guhl, který se v nedávné době zasloužil o restart tradiční hodinářské značky Czapek & Cie, která vyrábí luxusní sběratelské hodinky. Guhl má s Chronotechnou ambiciózní plány a do jejího rozvoje investuje i z důvodu, že má v Česku rodinu. “Chci, aby se Chronotechna stala významnou značkou vyrábějící švýcarské hodinky s českým srdcem za férovou cenu. Postupně chci vybudovat etablovanou značku, která bude mít mnoho fanoušků a vrátit ji zpět do rukou českým akcionářům,” nastiňuje plány majitel Harry Guhl.

Chronotechna 3 Model NanoDive vypadá elegantně v každé příležitosti. Zdroj: Chronotechna

Ústředí Chronotechny je dnes v Praze a hodinky jsou ručně kompletovány přímo ve Švýcarsku. Je to z důvodu, že v zemi helvétského kříže sídlí všichni významní dodavatelé komponent a proces výroby vysoce spolehlivých hodinek je tak mnohem jednodušší. Nový model NanoDive tak může být osazen kvalitním samonatahovacím chronometrem Sellita SW200-1 s COSC certifikací, jakou mají například i mnohem dražší hodinky Rolex.

" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Prémiové nanomateriály a zpracování

Hodinky NanoDive zaujmou kvalitním zpracováním z nerezové oceli a safírovým sklíčkem se speciální antireflexní vrstvou, která minimalizuje odlesky pro dosažení ještě temnější černočerné barvy ciferníku. Ten je vyroben z černých vrstev vertikálně uspořádaných nanotrubic oxidu titaničitého (TiO2) v jejich černé formě a Chronotechna ho nazývá Titania Vanta SuperBlack. Unikátní titanový ciferník hodinek byl vynalezen ve spolupráci s týmem Dr. Ing. Jana Macáka z Centra materiálů a nanotechnologií při FCHT na Univerzitě Pardubice a Středoevropského technologického institutu VUT v Brně.

Chronotechna NanoDive Detail vertikálně uspořádaných nanotrubic oxidu titaničitého, které modelu NanoDive dodávají nezaměnitelný vzhled. Zdroj: Univerzita Pardubice

“Chronotechna bude synonymem pro hodinky s českým srdcem a švýcarskou kvalitou za více než férové ceny. Pevně věřím v to, že najdeme mnoho zájemců, kteří nás v naší cestě podpoří.” -Harry Guhl

Chronotechna dnes sází na komunitní financování, protože nechce navyšovat cenu svých produktů o marži distributorů a maloobchodníků, která k ceně klidně přidá i 60 procent navíc. Šetří to i životní prostředí, protože každý vyrobený kus hodinek již má svého majitele. Cena hodinek startuje na 595 eur za základní model a pro nejrychlejší zájemce je připravena limitovaná edice s COSC certifikací za 745 eur. Atraktivní možností je vybrat si sériové číslo, které bude vygravírováno na zadní straně ciferníku hodinek. Za několik dní po spuštění kampaně se Chronotechně podařilo vybrat téměř 200 tisíc dolarů od podporovatelů z celého světa.

Hodinky si nyní můžete s velkou slevou exkluzivně předobjednat na platfromě Kickstarter i vy.