Hlavní navigace

Freecom uvádí Tough Drive SSD – 256 GB SSD přenosný pevný disk

Zdroj: Redakce

Společnost Freecom, součást Mitsubishi Kagaku Media, představila Tough Drive SSD – 256 GB SSD přenosný pevný disk z rodiny disků Tough Drive, které jsou světově nejbezpečnějším a nejrychlejším prostředkem k uchování dat.

Komerční sdělení
3. 2. 2014

Sdílet

Tough Drive SSD má vnitřní nárazuvzdorný mechanismus, robustní kryt zvyšující ochranu proti nárazům a pogumované vnější ochranné prvky proti poškrábání. Disk poskytuje uživatelům přenosovou rychlost dat až 415MB/s, nemá žádné pohyblivé části, a proto je schopen přístupu na jakékoliv místo na disku se stejnou rychlostí a přesností. Disky Tough Drive jsou naformátovány systémem FAT32 k okamžitému použití pro Mac i PC. Jsou prodávány s předinstalovaným softwarem Nero BackItUp Essentials (jen pro Windows), který umožňuje uživatelům PC uskutečnit úplnou zálohu systému a jeho obnovení, naplánovat automatické zálohování podle data/času.

Na displeji uživatelé naleznou základní informace o činnosti hard disku a FSSD tlačítka pro bezpečné formátování a mazání (pouze Windows). Přenosný disk Tough Drive má také funkci USB nahrávání, která umožňuje nahrávat programy na externí paměťové zařízení přímo připojené k televizoru pomocí USB rozhraní. Externí HDD v podstatě funguje jako videorekordér. Může být použít také k pozastavení živého vysílání (tzv. funkce Time Shift). Díky USB nahrávání dokáže externí USB pevný disk nahradit HDD/DVD rekordéry nebo VHS videorekordéry.

Zdroj: TZ Freecom