Hlavní navigace

Garmin Venu 2 Plus -⁠ ideální dárek pro sportovce k Vánocům

Zdroj: Pulsmetry.cz
Vánoce se kvapem blíží a s ním přichází i každoroční uvažování nad tím, co svým nejbližším pořídit pod stromeček. Pokud máte doma sportovního nadšence, určitě mu uděláte radost chytrými hodinkami. Jedním ze špičkových modelů je i Garmin Venu 2 Plus.
Komerční sdělení
24. 10. 2022

Sdílet

Proč si pořídit chytré hodinky

Chytré hodinky v posledních letech získávají na stále větší popularitě. Jedná se totiž o drobné zařízení, které zastane hned několik funkcí najednou a díky tomu dokáže sledovat vaše zdraví, stát se vaším osobním trenérem i pomocníkem pro komunikaci.

Chytré hodinky nejen změří počet ušlých kroků v průběhu dne, ale také vaši aktuální tepovou frekvenci nebo okysličení krve. Nápomocné jsou také v případě monitorování nespočtu sportovních aktivit, během kterých tak můžete snadno sledovat svůj progres. Některé modely navíc umožňují tvorbu vlastních tréninkových plánů a v podstatě vám zobrazí, jaké cviky kdy vykonávat pro dosažení potřebných výsledků.

Všechny tyto funkce poté podtrhuje příjem notifikací z mobilního telefonu, na které lze v některých případech i pohodlně odpovídat rovnou z hodinek. Z vybraných modelů také pohodlně vyřídíte hovor. Hodinky také dokáží sledovat váš spánek, zobrazit vám počasí nebo vás třeba probudit jemnými vibracemi na zápěstí.

cnews pulsmetry garmin venu2 plus prakticky pomocnik

Chytré hodinky jsou praktickým pomocníkem

Proč dát zelenou značce Garmin?

Chytré hodinky Garmin jsou přitom navrženy zejména pro příznivce aktivního životního stylu. Jednotlivé modely se dělí do několika produktových řad, z nichž každá cílí na někoho trochu jiného.

Pro řadu Venu je například charakteristický elegantní design a funkce, které oceníte při sportu i mimo něj. Řada Forerunner je šitá na míru všem běžcům. Hodinky Garmin z řady Fenix se zase mohou pochlubit vysokou odolností a dlouhou výdrží baterie pro nejrůznější expedice.

Proč jsou chytré hodinky skvělé jako vánoční dárek

Chytré hodinky dokáží udělat radost i pod stromečkem. Jedná se totiž do jisté míry o originální a zároveň praktický dárek. Jelikož toto zařízení nebývá nejlevnější, lidé se mnohdy zdráhají si jej pořídit sami.  A pod stromečkem je tedy může příjemně překvapit.

Rozhodně neplatí, že by tato elektronika potěšila pouze profesionální sportovce. Stačí jen, aby se daný člověk věnoval nějakému sportu a aktivně se zajímal o zdravý životní styl.

Při výběru konkrétního modelu se poohlížejte nejen po funkcích, ale i designu. Řada chytrých hodinek je unisex a hodí se pro dámy i pro pány. Na trhu jsou však k dostání i vyloženě dámské či pánské modely. Dámské hodinky zpravidla používají pro ženy líbivější barvy, pánské bývají mnohdy mohutnější. Rozhodující v tomto ohledu může být také šířka ciferníku. Pro ženy volte užší (například 40mm), pánům bude slušet širší (například 44mm).

cnews pulsmetry garmin venu2 plus snadno vymenitelny reminek

Pamatujte, že řemínek chytrých hodinek je zpravidla snadno vyměnitelný. Díky tomu si obdarovaný design zařízení může do jisté míry přizpůsobit svým představám, případně jej měnit podle své aktuální nálady a potřeb.

Hodinky Garmin Venu 2 Plus s velkým a perfektně čitelným displejem

Pokud se v rozsáhlé nabídce značky Garmin nevyznáte a hledáte doporučení na konkrétní produkt, mohou jím být například chytré hodinky Garmin Venu 2 Plus. Ty vás na první pohled zaujmou svým dostatečně velkým kulatým ciferníkem, prostřednictvím kterého se pohodlně ovládají. Vše podtrhuje odolné sklo Gorilla Glass a ocelová rozeta po celém obvodu.

AMOLED displej slibuje skvělé vykreslení barev a vysoký kontrast, což se zaslouží o skvělou čitelnost nejen v interiéru, ale i ve venkovním prostředí. Velkou výhodou těchto hodinek je fakt, že podporují funkci telefonování. Hovor lze nejen přijmout, ale i vytočit, což při sportu mnohdy přijde vhod. Hodinky lze rovněž spárovat s bezdrátovými sluchátky a případné hovory vyřizovat i tímto způsobem.

Sportovci poté zaručeně ocení přednastavené kardio i silové tréninky. V jejich případě se přímo na displeji vykreslí jemné animace, které vám zobrazí správné provedení daného cviku. Doplňkové tréninky si poté jednoduše stáhnete prostřednictvím mobilní aplikace.

Jelikož se jedná o chytré hodinky z dílny Garmin, můžete se samozřejmě těšit i na podporu Garmin Pay, tedy bezkontaktních plateb. Potěší i poměrně slušná výdrž baterie, která je na běžné používání naprosto dostačující.

cnews sport

Hodinky se stanou vaším osobním trenérem

Inspirujte se i dalšími dárky pro sportovce

Tipů na vánoční dárky samozřejmě není nikdy dost. Proto se pojďme podívat na to, čím dalším můžete udělat radost nadšeným sportovcům. Sáhnout můžete po kvalitní sportovní výbavě v podobě nového oblečení či obuvi.

Pro příznivce cyklistiky poté může být praktickým dárkem cyklo navigace. Outdooroví nadšenci pravděpodobně ocení takzvanou outdoor navigaci. Jako dárek pro sportovní nadšence se hodí také hrudní pásy, které pomohou s ještě přesnějším snímáním srdeční aktivity. Vsadit však můžete i na domácí fitness pomůcky pro každodenní tréninky. Možností existuje opravdu spousta. Podpořte své blízké ve sportu, který jim prospívá duševně i fyzicky, vhodným vánočním dárkem.