Hlavní navigace

Jak na zabezpečení Windows zdarma?

Zdroj: Redakce

Antivirová ochrana

Komerční sdělení
15. 9. 2013

Sdílet

Na PC se obejdete (s trochou sebezapření a fantazie) bez každého programu, kromě toho antivirového. Jestli chcete byť jen zavadit o internet (neočekáváme, že byste dnes vir chytli z diskety), určitě si okamžitě nainstalujte spolehlivý antivirový program, který vás ochrání před škodlivými programy, kterých je světová síť bohužel plná.

Avast

Proč zrovna Avast? Žádné patriotické sklony nás k tomu nevedou, byť úspěch českého výrobku vždy potěší. Avast je jeden z mála bezplatných antivirových programů, které si to bez bázně rozdávají v nezávislých testech od AV-Comparatives s placenými antiviry. Přesto se Avast vždy umisťuje na předních příčkách a PC ochrání zcela spolehlivě. V nových verzích se také program výrazně zlepšil v přístupu k využívání systémových prostředků, takže jeho fungování na běhu PC ani nezaznamenáte.

Stahujte: http://mujsoubor.cz/antiviry/avast-free-antivirus

Antispyware

Specializovaný antispyware, tedy program pro vyhledávání a odstraňování služeb, které aktivitu vašeho počítače špehují a odesílají informace pryč, má smysl i v dnešní době, kdy kybernetická zločinnost raketově roste a kdy jsou počítače připojeny k internetu vlastně neustále.

Spybot Search and Destroy

Legendární bezplatná ochrana proti spywaru je tu s námi stále a my vám ji můžeme doporučit. V bezplatné verzi si sice musíte updatovat sami a nedostanete přibalen i antivir, ale to přece nevadí, od toho tu je Avast, nebo třeba Avira, AVG a další bezplatné ochrany proti virům.

Stahujte: http://mujsoubor.cz/antispyware/spybot-search-and-destroy

Optimalizace a čištění

Pořádek musí být a to z mnoha důvodů. Bordel v počítači ho totiž zpomaluje, nebo nutí se více namáhat, což snižuje životnost a zvyšuje šanci na kritické chyby, které by vaše PC mohly postihnout. V tomto ohledu je dobré občas provést alespoň defragmentaci disku (najdete v nabídce Start v Systémových nástrojích) a nainstalovat si program, který pročistí registry.

CCleaner

O doporučení v této kategorii není sporu, protože CCleaner je jedním z nejpopulárnějších programů na světě vůbec. Nejenomže vás zbaví starých a špatných zápisů v registru, ale poradí si i s vyprazdňováním koše (bohužel, pouze toho v PC, takže cest ke kontejneru vás nezbaví), dočasných souborů a všech osobních informací z internetových prohlížečů IE, Firefox, Chrome i Opera.

Stahujte: http://mujsoubor.cz/cache-a-cookies/ccleaner