Hlavní navigace

Jaké jsou nejznámější podmínky pro získání půjčky online?

Zdroj: Redakce
Komerční sdělení
24. 6. 2019

Sdílet

Známe to všichni. Když se člověku něco pokazí, potřebuje to hlavně u věcí, jež akutně potřebuje, řešit ihned. Žádná technika není nesmrtelná a má jednoznačně danou dobu své existence. Tedy tu maximální. Mnohdy bohužel dochází k tomu, že se pokazí předčasně. Vám nezbude nic jiného než vzít peníze a situaci ihned vyřešit. Co ovšem máte dělat, když peníze aktuálně nemáte? Samozřejmě, odpověď je jasná. Bude nezbytné si někde půjčit. Problém by to být neměl. Vždyť úvěry nabízejí doslova na každém kroku. Ne vždy ale musejí být nezbytně výhodné. Také vám vždy nemusí půjčit! Každý poskytovatel má svá přesně stanovená pravidla, jimiž se řídí. My se právě proto na nejčastější podmínky pro poskytnutí půjčky podíváme mnohem podrobněji.

Vlastní příjem či zisk z podnikání

Jak u bank, tak i u nebankovních společností musí splňovat jejich základní požadavky na vaši bonitu. Jinými slovy, budou si prověřovat, jestli jste schopni svým budoucím závazkům dostát. Nejčastěji se tak činí prostřednictvím dokladování vlastního pravidelného platu žadatele nebo zisku z podnikatelské činnosti. Pokud nemáte práci, pak získání půjčky nebude vůbec jednoduché. Ohroženi nejsou jen důchodci, ale také ženy na mateřské dovolené, případně nezaměstnané osoby. Ani podnikatelé v začátcích nemají žádnou jistotu získání úvěru. Jejich příjmy jsou totiž v době investici minimální, což je logické.

Bezdlužnost

Máte ještě nějaké nesplacené pohledávky z minulosti? Pak vězte, že nebankovní půjčky bez registru a potvrzení příjmu se staly minulostí. Dluhu se budete muset expresně zbavit. Nesázejte na to, že banky či nebankovní společnosti nebudou podrobně projíždět registry dlužníků a exekucí. Bude-li vaše jméno figurovat v BRKI, NRKI nebo Solusu či jinde, pak na půjčku můžete v podstatě zapomenout.

Zástava nemovitosti

Jestliže si potřebujete půjčit pouze finanční obnos v řádu několik tisíc či desítek tisíc korun, pak se nejspíše zástavě hmotného a nehmotného majetku vyhnete. U větších půjček typu hypotéky se ale jedná o jakousi samozřejmost. Zastavit je možné jak dům někoho jiného, tak i objekt, který aktuálně stavíte. V druhém případě ovšem počítejte s neustálým přeceňováním jeho aktuální hodnoty, což vás bude stát nemalé peníze. Máte ale jistotu, že se zástavou nemusíte obtěžovat nikoho jiného.

Osoba ručitele

Uvažujete o produktech, jako je půjčka na ruku? Pak je vysoce pravděpodobné, že budete potřebovat ručitele. Půjde zkrátka o důvěryhodnou osobu, která má takový majetek, že jím dokáže ručit za vaše úvěry. V této situaci určitě počítejte s tím, že ne každý bude ochotný dávat všanc své vlastní majetky. U drtivé většiny úvěrů už se v současnosti od tohoto druhu záruky ustupuje.