Hlavní navigace

Konvertibilní zařízení Lenovo: otočit, překlopit nebo odtrhnout

Zdroj: Redakce
Komerční sdělení
28. 5. 2013

Sdílet

Společnost Lenovo rozšířila své portfolio konvertibilních zařízení o exkluzivní Ultrabook ThinkPad Helix, čímž se tato rodina stává kompletní. Prémiové zařízení s otočným a odnímatelným „Rip and Flip“ displejem doplnilo oblíbený IdeaPad Yoga s displejem překlopitelným o 360° a ThinkPad Twist, který práci na počítači pozvedá na vyšší úroveň zase díky otočnému displeji. Uživatelé si tak nyní mohou vybrat z rozmanité škály produktů, které přináší kombinace notebooku a tabletu v různých velikostech a provedeních. „Uživatelé preferují taková zařízení, na kterých mohou pohodlně pracovat jak doma nebo v kanceláři, tak i na cestách. Různorodým požadavkům našich zákazníků se snažíme vycházet vstříc, a proto uvádíme produkty, které nejenže reagují na jejich specifické potřeby, ale zároveň přináší i něco navíc,“ uvádí Petr Toman, generální ředitel Lenovo Czech Republic. „Všechna naše konvertibilní zařízení jsou zkonstruována tak, že je kromě klasického notebooku a tabletu lze využít i dalšími dvěma unikátními způsoby – jako stojánek nebo stan. Tyto dva režimy uživatelé ocení zejména při sledování filmů nebo prohlížení obrázků.“

ThinkPad Helix s „Rip and Flip“ displejem

Všestranné mobilní použití čtyřmi různými způsoby umožňuje ThinkPad Helix prostřednictvím svého „Rip and Flip“ displeje, který lze zcela odtrhnout od základny. Uživatelé získají nejlehčí plnohodnotný tablet s procesorem Intel® Core™ 3. generace s vPro ve své třídě1. 11,6palcový displej, který se může pochlubit vysokým jasem a živým podáním barev, je poté možné otočit o 180° a zacvaknout zpět do základny. ThinkPad Helix se tak promění v miniaturní kino nebo zařízení pro obchodní prezentace.

Vedle svého převratného designu nabízí ThinkPad Helix svým uživatelům výjimečně vysoký výkon. Vydrží až 10 hodin práce na baterii a v režimu tabletu je až o 40 % výkonnější než samostatné tablety s procesory Intel Core. Optimalizován je pro vícedotykové ovládání. Pohodlné je i použití pera, které je součástí zařízení, klávesnice plné velikosti a o 20 % většího clickpadu.

IdeaPad Yoga: flexibilita bez kompromisů

IdeaPad Yoga se jako jeden z prvních vícerežimových Ultrabooků na světě může pochlubit naprosto nekompromisní flexibilitou. Vybavena je pevnými panty, které umožňují pohyb displeje v rozmezí 360°. Ten lze jedním jednoduchým pohybem překlopit až na spodní stranu základny a transformovat IdeaPad Yoga z Ultrabooku na tablet. Společnost Lenovo nabízí IdeaPad Yoga 13 s 13.3” IPS displejem, výkonnými procesory až Intel® Core™ i7 třetí generace, tloušťkou necelých 17 mm a hmotností pouhých 1,54 kg.

Nejžhavější novinku představuje konvertibilní mini Ultrabook IdeaPad Yoga 11S, který je poháněn až procesory 3. generace Intel® Core™ i7 ULX a vybaven operačním systémem Windows 8. Stejně jako IdeaPad Yoga 13 se pyšní atraktivním povrchem ve stříbrné nebo oranžové barvě, který je příjemný na dotek.
ThinkPad Twist s profesionálním výkonem

ThinkPad Twist určený především pro firemní uživatele lze stejně jako ostatní konvertibilní zařízení společnosti Lenovo používat jako výkonný Ultrabook nebo po otočení displeje jako tablet. 12,5palcový ThinkPad Twist nabízí firemním profesionálům technologie, které potřebují jak pro své podnikání, tak pro osobní práci s počítačem. Vybavený je až třetí generací procesorů Intel® Core™ i7, až systémem Windows 8 Pro, volitelně 3G modulem, úložištěm dat s kapacitou až 500 GB nebo 128 GB SSD.

Úprava Gorilla Glass chrání vícedotykový IPS HD displej ThinkPad Twist před rozbitím nebo škrábanci. Uživatelé jistě ocení i konstrukci zařízení z odolné slitiny hořčíku, která je odolná proti mechanickému poškození, nebo bezpečnostní prvky typické pro notebooky ThinkPad, jako je šifrování pevného disku, čtečka otisků prstů nebo možnost vzdálené správy.

Cena a dostupnost

Lenovo ThinkPad Helix je dostupný za cenu od 38 290 Kč bez DPH, ThinkPad Twist za cenu od 16 890 Kč bez DPH a IdeaPad Yoga 13 za cenu od 18 999 Kč bez DPH. IdeaPad Yoga 11S bude na našem trhu dostupná od června za cenu od 14 999 Kč bez DPH.

Zdroj: TZ Lenovo