Hlavní navigace

Mobil dnes není výjimkou ani u pětiletých dětí

Zdroj: Redakce

Mobily mají už i předškoláci, rodiče je chtějí mít pod kontrolou

Komerční sdělení
21. 5. 2015

Sdílet

Nástup do školy je pro české rodiče důležitým impulzem ke koupi mobilního telefonu pro dítě. Roste ale i počet předškoláků s vlastním mobilem, 13% českých dětí už jej má dokonce v pěti letech. Téměř polovina rodičů přitom mobil dítěti pořizuje kvůli starostem o jeho bezpečnost a možnosti své dítě kdykoliv zkontrolovat. „Jen 16 % účastníků průzkumu přiznává, že je ke koupi telefonu dítě přimělo z důvodu sociálního tlaku – chtělo jej, protože jej měli ostatní,“ říká Jan Schmiedhammer, ředitel SAZKAmobilu.

Sazka mobil

Děti smí provolat maximálně 200 Kč, přednost má kredit

Měsíčně smí děti provolat méně než 200 korun. Účty za telefon přitom ve většině případů platí rodiče, jen 12% dětí se na platbě za telefon podílí z kapesného. Platby za telefonování dětí ve věku do 15 let jsou ve většině případů (72 %) zajišťovány prostřednictvím předplacené karty (kreditu).

Další zajímavosti:

  • Děti volají nejčastěji několikrát do týdne (51 %) či párkrát za měsíc (22 %). Denně volá jen
    19 % českých dětí.
  • V 70 % případů děti volají rodičům, zhruba čtvrtina (23 %) odchozích hovorů směřuje kamarádům.
  • Děti telefon používají primárně k volání a psaní SMS (66 %), některé využívají také internet (23 %).
  • Mobily slouží i k přehrávání hudby (43 %), focení (35 %), hraní her (58 %) či spouštění aplikací, jako je Facebook, Instagram nebo WhatsApp(20 %).
  • Předplacená karta je populární také v menších městech do 20 000 obyvatel (80 %), v rámci ČR ji nejvíce preferují volající v Ústeckém kraji (92 %).

SAZKAmobil vstoupil na trh 17. února 2014 a od samého počátku je černým koněm na trhu virtuálních operátorů. Za velmi krátkou dobu a na plně saturovaném telco trhu získal téměř 190 000 zákazníků, je nejrychleji rostoucím virtuálním operátorem v Česku a nově představil nejvýhodnější tarif na trhu v cenovém rozmezí 299–400 Kč. Více informací naleznete stránkách www.sazkamobil.cz.

Sazka mobil