Hlavní navigace

Nálepky na zeď: Každá místnost může být originální

Zdroj: Redakce
Komerční sdělení
11. 7. 2018

Sdílet

Jestliže nechcete mít váš interiér strohý, musíte se situací urychleně něco dělat. Ano, vše je možné řešit prostřednictvím nejrůznějších obrazů, nicméně mnohem jednodušší záležitostí jsou moderní nálepky na stěnu. Jejich aplikace je totiž velmi triviální, a navíc si lze vybrat z takřka nekonečného množství nejrůznějších zajímavých motivů.

Jestliže netušíte, co by se právě k vám domů mohlo náramně hodit, jste na správné adrese. My totiž v následujících řádcích uděláme takovou malou exkurzi po nejrůznějších zajímavých motivech, které aktuálně letí. Využít většinu z nich lze v mnoha místnostech, přičemž spousta témat je určená také výhradně do konkrétních pokojů. Záleží jenom na vás, co se rozhodnete zvolit.

Tráva, bambus, zkrátka spousty zeleně

Už jste někdy viděli trávník v maximálně detailním provedení? Pokud ne, pak rozhodně takovýto pohled stojí za to. Z jemných vlásků trávníku se stanou silnější stonky, které dokonale kontrastují se světlým prostředím. Jestliže se ke všemu ještě navíc přidá voda, celý komplet dostává další rozměr. Světlo dokáže v takovémto motivu odvést neskutečné penzum práce.

Prosvětlí jednotlivá stébla a učiní i ze zdánlivě jednoduchého pohledu velmi zajímavé pojetí. Stejně tak nálepky mohou zachytit bambusový háj. Klasické bambusové stonky mající tradiční texturu nabízí netradiční pohledy. Jinak ale není problém vybírat také zeleň v mnoha jiných zajímavých variacích. Perfektní jsou scenérie včetně zvířat, jež jsou barevná a celou kompozici oživí.

Divoká zvířata nejen při lovu

Mnozí lidé si libují v pohledu na čarokrásná divoká zvířata. Pohledy do dálek na šelmy nebo naopak mírumilovné živočichy jsou kouzelné a přinesou do vaší domácnosti neotřelou exotiku. Za všechna zvířata bychom mohli jmenovat třeba jejich krále, jimiž jsou lvi. Jejich mocná statná hříva dokonale padne do prostředí stepi, v němž převládá tradiční žlutý odstín uschlých rostlin.

A co třeba koupající se sloni, případně stádo antilop. Obojí vypadá moc hezky. Ze zdánlivě fádního pokoje se dá vytvořit divoká scenérie se vším všudy. Že máte rádi spíše živočichy žijící pod mořskou hladinou? Proč ne? Takový delfín je opravdu fascinující tvor mající s člověkem naprosto skvělý vztah. Třeba právě při cvičení vypadají delfíni doslova skvostně. Moderní nálepky na zeď umí jejich dovádění zachytit do nejmenších detailů. Pro milovníky zimy jsou připraveni tučňáci, kteří nežijí nikde jinde než na ledových pláních.

Moderní vitráže

Máte pocit, že vitráže jsou doménou kostelů a v podstatě nikde jinde si své místo nenajdou? Pokud ano, jste na omylu. Krásné nálepky na sklo či na stěnu v takovémto tradičním pojetí jsou minimálně fascinující a v podstatě každá návštěva si takovéto vitráže musí všimnout. Aby také ne, setkávají se u ní totiž různé barvy, jež spolu třeba i zdánlivě nesouvisí.

Vitráže dovedou kombinovat neskutečné množství odstínů v zajímavých tvarech. Jednat se může třeba o tvary květin anebo lidské tváře nebo čehokoli jiného. Obrazce jsou jakoby složené z velmi malých kousků barevných polí, jež v sobě snoubí mnoho barev. Do jisté míry se jedná o abstrakce. Každý člověk už si domyslí, co tyto dekorační samolepky do interiéru vlastně symbolizují.

Abstrakce a geometrické tvary

Poměrně zajímavé a především fantazii burcující jsou abstraktní nálepky na zeď. Vybrat si lze z mnoha různých provedení a tvarů. Typické jsou především ty geometrické vyznačující se hlavně přítomností lineárních obrazců. Trojúhelníky, čtverce, obdélníky a mnohé další mohu v kompletu vypadat opravdu pestře. Když se ke všemu přidají barvy, setkáte se s něčím, co vás bude neustále fascinovat.

I malé dekorační nálepky na zeď v tomto provedení člověka donutí zastavit se a na chvíli se zamyslet či zasnít nad tím, co mohou zobrazovat. Někteří lidé používají tyto nálepky na notebook a na jiné věci denního užitku. I tak si mohou zpříjemnit zdánlivě fádní pohled na ně. Nálepky lze sehnat za minimální cenu a i za malé oživení momentu stojí.