Hlavní navigace

„Nehraj si na hrdinu. Buď jím!“ – Prezentiáda je opět tady

Zdroj: Redakce
Komerční sdělení
27. 2. 2013

Sdílet

Principem Prezentiády, soutěže v prezentačních dovednostech pro středoškoláky, je sestavit tříčlenný tým za podpory vyučujícího a vytvořit prezentaci na zadané téma. Letos mají prezentiádníci na výběr. Mohou zpracovat téma „Dokonalý učitel“, nebo se mohou věnovat otázce „Jak bych chtěl/a být ve škole hodnocen/a.“ Studenti tak mají možnost vyzkoušet si vystoupení před publikem, týmovou spolupráci a získat další neocenitelné zkušenosti.

„Pokud přicházíte na pracovní pohovor a ještě nevíte, jak se správně prezentovat, jste určitě velice nervózní. Prezentiáda je jedinečná díky tomu, že studentům pomáhá prezentační dovednosti rozvíjet, a tím i odbourávat nervozitu,“ zdůrazňuje jedinečnost soutěže hlavní koordinátor Petr Kopřiva.

Datum uzávěrky je 22. března 2013. Týmy se nejdříve musí zúčastnit nominačního kola, z něhož dvanáct nejlepších pokračuje do kola krajského, kde musí svou prezentaci přednést před odbornou porotou. Vítězové potom postupují do celorepublikového finále, které se uskuteční v Praze, v sídle spolupořadatele soutěže – Vysoké školy ekonomie a managementu VŠEM. Postupující dostanou jedinečnou možnost vyzkoušet si prezentaci pomocí technicky pokročilých interaktivních projektorů BenQ.

Každou střední školu mohou v nominačním kole reprezentovat až tři studentské týmy. Odborná porota hodnotí pět klíčových vlastností prezentací, jimiž jsou vizuální kvalita prezentace, verbální a nonverbální projev, nápaditost zpracování tématu, pohotovost reakcí na doplňující dotazy a týmová spolupráce. „Jsem přesvědčen o tom, že bychom prezentace finalistů mohli ukázat vysokoškolákům, aby viděli, jak to má vypadat,“ chválí projekt jeden z porotců z Vysoké školy ekonomické Pavel Král.

Úsilí soutěžních týmů jistě zvýší i hodnotné ceny, jakými jsou například tablety Prestigio, rok studia na VŠEM zdarma, odborné školení v prezentačních dovednostech, projektor, monitory či knihy.

Prezentiádu organizují středoškolští a vysokoškolští studenti z občanského sdružení Student Cyber Games, které má na svědomí také úspěšný turnaj pIšQworky. Spolupořadatelem soutěže je Vysoká škola ekonomie a managementu VŠEM.

Více informací o soutěži na www.prezentiada.cz.