Hlavní navigace

Nejlepší 3 čidla, která pomohou zlepšit bezpečnost vašeho domova

Zdroj: freepik

Jistota a bezpečnost domova jsou pro většinu lidí velmi důležitými prioritami. V posledních letech jsme svědky boomu moderních a smart technologií, které nabízejí nové možnosti, jak ochránit svůj domov a majetek. Jednou takovou technologií mohou být právě čidla, která vás informují o možném nebezpečí. V tomto článku se podíváme na top 5 čidel, která mohou pomoci zlepšit bezpečnost domova.

Komerční sdělení
2. 3. 2023

Sdílet

Detektory kouře a oxidu uhelnatého

Tato čidla a senzory dokážou rychle odhalit vznícení požáru nebo přítomnost jedovatého plynu v domě a včasným zásahem pomoci zachránit lidské životy a majetek. Každý majitel jakékoliv nemovitosti by měl na tohoto pomocníka myslet a rychle si jej pořídit. Detektory kouře jsou obvykle umístěny v různých místnostech domu a spouští hlasitý alarm, jakmile zachytí kouř. Pokud sledujete americké filmy nebo seriály, určitě jste je už viděli. Detektory kouře jsou v západních zemích rozhodně rozšířenější než u nás, přitom se jedná o finančně velmi dostupné řešení, jak zabránit naprosté katastrofě.

Detektory oxidu uhelnatého jsou zase určeny k odhalování přítomnosti tohoto nebezpečného plynu v ovzduší. Mají stejný systém ochrany jako detektory kouře. Tato dvě čidla jsou velmi důležitým prvkem v domácnosti a měla by být instalována ve všech bytech a rodinných domech. Jedná se o jednoduchý způsob, jak zvýšit bezpečnost a minimalizovat riziko požáru či otravy oxidem uhelnatým.

smoke carbon monoxide alarm isolated white background Zdroj: www.freepik.com

Pohybové čidlo

Pohybové čidlo je dalším užitečným prvkem, který vám pomůže zajistit bezpečnost domova. Tento senzor dokáže snímat pohyb v okolí domu a včas upozornit majitele na jakoukoliv podezřelou aktivitu nebo nevyžádanou návštěvu. V případě, že se někdo pokusí vniknout do domu či na pozemek, pohybové čidlo spustí alarm nebo pošle signál na mobilní zařízení majitele. Tím jim umožní rychle zareagovat a přivolat pomoc. Pohybové čidlo může být umístěno na různých místech kolem domu, jako například na vchodových dveřích, na zahradě nebo na garáži. Pohybová čidla najdete na této URL adrese: https://www.laskakit.cz/vzdalenost–pohyb-a-vibrace/.

person using smartphone his automated home Zdroj: www.freepik.com

Detektor úniku vody

Detektory vody jsou zařízení, která slouží k detekci přítomnosti vody v domě. Tyto detektory jsou velmi užitečné, protože dokážou včas odhalit i malé množství vody a pomoci tak předcházet záplavám a únikům vody. Detektory vody se obvykle umisťují v místech s vysokým rizikem, jako jsou například sklepy, koupelny nebo kuchyně. Stačí jej pouze umístit na zem a propojit s mobilním zařízením. Pokud by detektor zaznamenal vodu, může zařízení, které je propojené s centrální jednotkou chytré domácnosti, uzavřít hlavní ventil a předejít tak rozsáhlejším škodám.

Další čidla, kterými můžete chránit svou domácnost, najdete na e-shopu pro bastlíře Laskakit.